Denne skønne opskrift på key lime pie er en, Jimmy har haft med hjem fra Florida, da han for efterhånden mange år siden var på rundrejse i det meste af staten. Jeg har lavet en lille smule om i opskriften og har tilføjet marengs på toppen, da jeg synes, at det giver kagen en god sød kontrast til limesmagen. Kagen er ærke amerikansk og er opfundet i Key West i netop Florida, den findes i et utal af kombinationer, men fælles for dem alle er, at en key lime pie er en virkelig frisk og lækker kage, som passer perfekt både til forår og sommer.
Key Lime Pie:
Bunden:
- 500 g. fint knuste digestive kiks
- 200 g. smeltet smør
- 2 spsk. sukker
- 2 store knsp. kanel
Fyldet:
- 8 store æggeblommer
- 2 ds. kondenseret mælk
- Saft fra 5 limefrugter
- 2 spsk. revet limeskal
Marengs til pynt: (kan undlades)
- 6 past. æggehvider
- 325 g. sukker
- 1/2 vaniljestang
Kom bagepapir i en stor springform (24 cm.) og smør siderne med smør. Bland digestive kiks, smeltet smør, sukker og kanel sammen og tryk den fast i bunden af formen og opad siderne. Bag bunden i 15 minutter i varmluftsovn ved 170 grader og lad den herefter blive kold.
Rør æggeblommer, kondenseret mælk, limesaft og limeskal til en ensartet masse – brug en elpisker eller en køkkenmaskine – det tager noget tid. Fordel fyldet på bunden og bag igen kagen ved 170 grader i ca. 30 minutter. Afkøl og sæt den herefter på frys i en time eller to.
Inden servering skæres bunden til, så den flugter med fyldet, herefter pyntes din key lime pie med marengs, som laves ved at piske æggehviderne helt stive sammen med sukker og vaniljekorn. Marengsen kommes på kagen med en sprøjtepose og en passende tylle og er herefter klar til servering.
Hej kan kagen laves dagen før?
Hej Camilla, Det kan den sagtens, den skal blot stå på køl – så ville jeg bare vente med marengsen til lige inden den skal serveres.
Mvh. Mie
Skal marengsen ikke bages i ovnen?
Hej Charlotte
Tak for din besked:-)
Jeg bager ikke marengsen.
Mvh Mie