Jeg har lige opdaget, at jeg har misset gin og tonic dag – men jeg synes nu ærlig talt, at jeg er lovligt undskyldt, da jeg rent faktisk ikke anede at en sådan dag eksisterede;-) Det er snart alting, der har fået sin egen dag – der er pandekagedag, vaffeldag og nu åbenbart også en gin og tonic dag – lidt fjollet efter min mening – pandekager spiser man da uanset om de har en dag eller ej;-)
Mange mener, at gin har en meget speciel eftersmag med et strejf af “grannåle”, det er jeg enig i, men kvaliteten af ginen spiller helt sikkert en væsentlig rolle med hensyn til smagen. Jo bedre kvalitet jo mere rund og blød er smagen.
Sidste år ved denne tid var Jimmy og jeg sammen med en kammerat på Sticks’n’sushi i Lyngby, og her fik vi for første gang en geranium gin tilsat tonic og et lille twist af hyldeblomst – den smagte rigtig dejligt. Jeg har i gennem længere tid forgæves forsøgt at finde en fysisk butik, der forhandler geranium gin her omkring, men jeg måtte til sidst opgive og jeg nægter at give 70 kr. i forsendelse ved køb på nettet. Til gengæld fandt jeg en Citadelle gin, da jeg besøgte Køge vinhandel for nogle uger siden, og den er lige så god som geranium ginen.
Gin og tonic med et twist: – til 1 drink
- 2 cl gin (af god kvalitet – meget vigtigt)
- 2 cl hyldeblomstsaft
- isterninger
- tonic
Kom nogle isterninger i glasset og hæld gin og hyldeblomstsaft heri. Fyld resten af glasset med tonic og din drink er klar til at blive serveret:-)
Rigtig god fredag:-)