Traditionen tro skal vi selvfølgelig have varme hveder i morgen aften. Jeg elsker traditioner, og jeg elsker dem om noget endnu mere, efter jeg er blevet mor. Jeg synes, at det er rigtig vigtigt at give videre til børnene. Jeg er selv vokset op i en lille kernefamilie bestående af min mor, min far og jeg og begge mine forældre har virkelig gode til at skabe traditioner og til at fejre selv små ting. Det har jeg taget med mig her i voksenlivet og jeg håber, at mine børn, når de om mange år flytter hjemmefra, også tager det med sig.
Traditionen omkring store bededag og om at spise varme hveder aftenen før har vi efterhånden gjort i nogle år. Det er bare en rigtig hyggelig tradition og så smager de varme hveder jo virkelig dejligt – særligt når de er hjemmelavede:-)
Varme hveder: -12 stk
- 2 1/2 dl. mælk
- 50 g. gær
- 7 dl. hvedemel
- 2 dl. sigtemel
- 100 g. smør
- 2 æg
- 1 spsk. sukker
- 1/2 tsk. salt
- 1 tsk. kardemomme
Lun mælken til 35-37 grader og opløs gæren heri. Hvedemel, sigtemel, sukker, salt og kardemomme blandes sammen i en skål, kom smør skåret i tern i melblandingen og ælt det godt sammen. Tilsæt nu mælken og kom til sidst to æg i dejen. Ælt det godt – gerne i 5-10 minutter. Jeg brugte en køkkenmaskine, men man kan også sagtens gøre det med håndkraft.
Dejen skal nu hæve i 45 minutter til den er vokset til dobbelt størrelse. Form så 12 lige store boller og sæt bollerne helt tæt i en bradepande dækket med bagepapir. Efterhæver i ca. 30 minutter. Bages til slut i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.