Jeg har lavet culottesteg et utal af gange – det er en af mine yndlings udskæringer -fyldt med saft, kraft og smag – og jeg har efterhånden lavet det på rigtig mange måder. De sidste gange, hvor culottestegen har været “hovedperson” på menuen har jeg benyttet mig af intervalstegning. At intervalstege betyder, at man steger kødet i etaper og at kødet på den måde får tid og ro til at udvikle sig helt perfekt med en tynd og lækker stegeskorpe og ensartet rosa farve hele vejen igennem stegen:-) Det tager lidt tid og kræver en smule arbejde – til gengæld er resultatet ikke til at tage fejl af – smørmørt, lækkert og smagfuld kød:-) Hvad angår tilbehøret så er mulighederne jo nærmest uendelige – et par af mine favoritter er Jimmys Broccolisalat med blomkål og peanuts, denne bønnesalat med kartofler og tomat eller en skøn sommersalat med mango, edamame bønner og avokado
Intervalstegt culottesteg:
- 1,5 kg. culottesteg
- Groft salt
- Peber
- 3 fed hvidløg
Start med at fjerne sener og rids fedtkanten. Kom godt med salt, peber og hvidløg ovenpå stegen og placer den midterst i ovnen. Start med at stege kødet i 12 minutter. Tag herefter kødet ud og lad det hvile (uden at være tildækket) i 10 minutter. Så kommer du kødet i ovnen igen – denne gang i 14 minutter. Herefter hviletid i 10 minutter. Sidste gang i ovnen i 17 minutter. Lad til slut culottestegen hvile i en halv times tid pakket ind i sølvpapir.
Skær culottestegen ud i passende skiver fra den tynde ende. Halvvejs inde vender du culotten en halv omgang, og skærer så skiverne fra den side. Velbekomme:-)
Hvilken temperatur skal stegen stå ved?
Hej Sandie, den skal stå på 180 grader:-)