Sild hører jo til en god julefrokost og efter min mening gør disse hvidløgssild ethvert julefrokostbord komplet – hvidløg og forårsløg giver smagen kant og creme fraiche blandet med mayonnaise gør konsistensen lækker cremet.
Min mor har i flere år lavet hvidløgssild, når de holder julefrokost, og jeg er helt sikker på, at der er mange, der ville blive rigtig skuffet, hvis de ikke var på menuen.
Jeg har taget min mors hvidløgssilds tradition til mig, og af erfaring ved jeg nu, at man nærmest ikke kan lave for mange – der er altid rift om skålen;-)
I år står vi for hele tre julefrokoster herhjemme på matriklen og planen er, at hvidløgssildene skal på bordet alle tre gange (det er jo forskellige skønne mennesker, der kommer forbi:-)) Vi tager hul på den første af slagsen i dag, hvor hvidløgssildene blandet andet for selskab af min hjemmelavede skinkesalat og tarteletter med høns i asparges
Portionen svarer til omkring 6 mennesker (der skal jo også være plads i maverne til andre lækre retter, når det store kolde bord foldes ud.)
Hvidløgssild: 6 personer
- 250 g. marinerede sild
- 2 dl. Creme fraiche
- 4 spsk. Mayonnaise
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. Citronsaft
- ½ tsk. Salt
- Friskkværnet peber
- 1 bdt. Forårsløg (gem lidt til pynt)
De marinerede sild klippes eller skæres i mindre stykker – jeg bruger en saks. Skær forårsløgene i tynde skiver (læg en smule til side til pynt på toppen). I en skål blandes creme fraiche, mayonnaise, presset hvidløg, salt, friskkværnet peber og forårsløg godt sammen. Vend til sidste sildene heri og pynt med forårsløg på toppen.
Efter min mening er hvidløgssild bedst på selve dage, men man kan sagtens lave dem aftenen før.