Høstfest i køkkenhaven og drivhuset

Endelig langt om længe er vi for alvor begyndt at høste grøntsager fra både køkkenhaven og drivhuset – så nu holder vi høstfest herhjemme:-) Vi har kæmpe bolsche rødbeder, store krumme agurker, meter lange rækker gulerødder i flere flotte farver og meget andet, det er så lækkert.
I drivhuset hænger der rigtig mange (grønne) tomater –  vi var alt for længe om at flytte drivhuset, hvilket har resulteret i, at vi slet ikke har haft modne tomater igennem sommeren, men nu kommer de – endelig!:-) Lige om lidt er vores snackpebre og chilier også klar, jeg er bare så vild med dette tidspunkt på året, hvor vi næsten er 100% selvforsynende med frugt og grøntsager:-)

Det er dog ikke alle afgrøder, vi har haft succes med i år – desværre får vi hverken porrer, løg i nævneværdig mængder eller majskolber. Solsorten var så venlig jævnligt at kigge forbi og hive alle vores porrer og løg op ad jorden – af flere omgange – så der kan man virkelig tale om fejlslagen høst. Majsene har slet og ret ikke fået nok sol – både på grund af den manglende danske sommer og på grund af forkert placering i køkkenhaven. Vores jordskokker er så høje, at de skygger for majsene – det ved vi så til næste år.

Jeg har en masse planer for hvad de forskellige grøntsager skal bruges til – jeg skal naturligvis sylte nogle rødbeder og agurker, vi skal have en masse lækre retter med squash, gulerødder og kål i forskellige variationer. Lige nu giver vores bønneplanter uanede mængder af bønner – så vi får jævnligt bønner til aftensmaden – blandt andet akkompagnieret af rødløg og syltede hvidløg og som bønnesalat. Tilgengæld er jeg fuldstændig på bar bund med hvad jeg skal bruge vores mange bladbeder til, så forslag modtages med kyshånd:-)

De forskellige opskrifter deler jeg selvfølgelig her på bloggen i takt med, at jeg får det lavet – vores høstfest varer jo heldigvis et godt stykke tid endnu:-)

roedbeder, hoest, hoestfest
– Den store rødbede vejede 2,5 kg:-) –
boenner, hoest, hoestfest
– Bønner i uanede mængder – hveranden dag ser høsten således ud:-)-
guleroedder, hoest, hoestfest
– I år har vi gulerødder i flere farver – til stor begejstring for lopperne –
roedkaal, hoestfest, hoest, kaal
– Vores rødkål og spidskål er begyndt at samle sig –
bladbeder, hoest, hoestfest
– Store og flotte bladbeder –
tomater, drivhus, hoestfest
– De første røde tomater – yeah –
chili, drivhus, hoestfest
– Vores meget stærke chiliplanter er snart klar –
jordskokker, hoest, hoestfest, koekkenhave
– Vi kommer i hvert fald ikke til at mangle jordskokker:-) –
solsikker, koekkenhave
– Vores fine solsikker, der omkranser køkkenhaven –

One thought on “Høstfest i køkkenhaven og drivhuset

  1. Det hele ser rigtig godt ud, jeg kan jo ved selvsmag sige go for bønnerne. Det ser godt ud det hele. Æbler og pærer i haven er super gode. Det er i top det hele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *