Lækker og cremet toblerone islagkage med mandelbund. Langt de fleste elsker en god islagkage – og endnu bedre en hjemmelavet en af slagsen. Og selv om det kan virke uoverskuelig at give sig i kast med en islagkage, så er det faktisk både nemt og hurtigt (hvis man ser bort fra bagetiden).
Samtidig kan du sagtens lave desserten i god tid – jeg laver som regel mine islagkager en god uges tid i forvejen, så skal jeg ikke tænke så meget over desserten på selve dagen, hvor den skal serveres.
Jeg laver min toblerone islagkage uden brug af ismaskine og den har på ingen måder tendens til at krystallisere – den er virkelig cremet og lækker – med en skøn mandelbund, store toblerone stykker og en swirl af nougat og mørk chokolade. Den vil med garanti falde i god jord hos både store og små.
Toblerone islagkage
Udstyr
- 25 cm springform
Ingredienser
Mandelbund
- 4 Æggehvider
- 270 g Sukker
- 175 g Mandler
Toblerone is
- 6 spsk Sukker
- 6 Æggeblommer
- 1 tsk Vaniljesukker
- 1 tsk Honning
- 1/2 l Piskefløde
- 150 g Toblerone
- 75 g Nougat
- 30 g Mørk chokolade
Sådan gør du
Mandelbund
- Æggehvider og sukker piskes sammen til en hvid og luftig marengs
- Mandlerne hakkes fint i en minihakker eller lignende
- Vend de hakkede mandler i marengsen, så det bliver en jævn masse
- Fór bunden af springformen med bagepapir og kom mandelmarengsen heri
- Bag bunden midt i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter.
- Lad herefter bunden køle helt ned imens du laver isen
Toblerone is
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen.
- Tilsæt en teskefuld honning
- I en anden skål piskes fløden til skum
- Vend forsigtig fløden i æggemassen
- Hak tobleronen groft og vend det ligeledes heri
- Ismassen hældes over den afkølede mandelbund
- I en lille gryde smeltes nougat og mørk chokolade
- Hæld den smeltede nougatblanding forsigtigt over ismassen og swirl det rundt med en kålnål, en kniv eller lignende
- Kom islagkagen på frys og lad den stå i minimum et døgn – gerne længere
- Pynt eventuelt islagkagen med sukkerkugler og rød skovsyre
Er du på udkig efter flere lækre isdesserter, så kan jeg varmt anbefale disse lækre is sandwich med straciatella is , denne skønne sommer rabarberis med chokoladestykker og denne helt igennem fantastiske daim islagkage. Du er altid velkommen til at gå på opdagelse i mit opskriftskartotek.
Har du lyst, er du velkommen til at følge mig på de sociale medier. Både Facebook og Instagram bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg
Hejsa. Kan man undlade honning eller bruge noget andet?
Mvh Michelle.
Hej Michelle,
Du kan sagtens undlade honning i isen, smagen er ikke så gennemtrængende:-)
Mvh Mie