Toblerone islagkage
Lækker islagkage med store stykker toblerone, cremet vaniljeis og swirl af nougat og mørk chokolade
Forberedelse25 min
Tilberedning40 min
Frysetid1 d
Samlet tid1 d 1 t 5 min
Ret: Dessert
Keyword: dessert, dessert til mange, is uden ismaskine, islagkage
Antal: 8 personer
Mandelbund
- 4 Æggehvider
- 270 g Sukker
- 175 g Mandler
Toblerone is
- 6 spsk Sukker
- 6 Æggeblommer
- 1 tsk Vaniljesukker
- 1 tsk Honning
- 1/2 l Piskefløde
- 150 g Toblerone
- 75 g Nougat
- 30 g Mørk chokolade
Mandelbund
Æggehvider og sukker piskes sammen til en hvid og luftig marengs
Mandlerne hakkes fint i en minihakker eller lignende
Vend de hakkede mandler i marengsen, så det bliver en jævn masse
Fór bunden af springformen med bagepapir og kom mandelmarengsen heri
Bag bunden midt i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter.
Lad herefter bunden køle helt ned imens du laver isen
Toblerone is
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen.
Tilsæt en teskefuld honning
I en anden skål piskes fløden til skum
Vend forsigtig fløden i æggemassen
Hak tobleronen groft og vend det ligeledes heri
Ismassen hældes over den afkølede mandelbund
I en lille gryde smeltes nougat og mørk chokolade
Hæld den smeltede nougatblanding forsigtigt over ismassen og swirl det rundt med en kålnål, en kniv eller lignende
Kom islagkagen på frys og lad den stå i minimum et døgn - gerne længere
Pynt eventuelt islagkagen med sukkerkugler og rød skovsyre