Toblerone islagkage

toblerone islagkage
Lækker islagkage med store stykker toblerone, cremet vaniljeis og swirl af nougat og mørk chokolade
Forberedelse25 min
Tilberedning40 min
Frysetid1 d
Samlet tid1 d 1 t 5 min
Ret: Dessert
Keyword: dessert, dessert til mange, is uden ismaskine, islagkage
Antal: 8 personer

Equipment

Ingredienser

Mandelbund

  • 4 Æggehvider
  • 270 g Sukker
  • 175 g Mandler

Toblerone is

  • 6 spsk Sukker
  • 6 Æggeblommer
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 1 tsk Honning
  • 1/2 l Piskefløde
  • 150 g Toblerone
  • 75 g Nougat
  • 30 g Mørk chokolade

Sådan gør du

Mandelbund

  • Æggehvider og sukker piskes sammen til en hvid og luftig marengs
  • Mandlerne hakkes fint i en minihakker eller lignende
  • Vend de hakkede mandler i marengsen, så det bliver en jævn masse
  • Fór bunden af springformen med bagepapir og kom mandelmarengsen heri
  • Bag bunden midt i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter. 
  • Lad herefter bunden køle helt ned imens du laver isen

Toblerone is

  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen.
  • Tilsæt en teskefuld honning
  • I en anden skål piskes fløden til skum
  • Vend forsigtig fløden i æggemassen
  • Hak tobleronen groft og vend det ligeledes heri
  • Ismassen hældes over den afkølede mandelbund
  • I en lille gryde smeltes nougat og mørk chokolade
  • Hæld den smeltede nougatblanding forsigtigt over ismassen og swirl det rundt med en kålnål, en kniv eller lignende
  • Kom islagkagen på frys og lad den stå i minimum et døgn - gerne længere
  • Pynt eventuelt islagkagen med sukkerkugler og rød skovsyre