Vi slutter lige ugen af med en rigtig lille lækker sag af en tærte:-) Tærter er altid en sikker vinder og disse små kiwitærter er ikke en undtagelse – de smager virkelig dejligt og er lidt anderledes i forhold til de traditionelle tærter, som man ellers kender. Kiwitærterne består af en lækker bund lavet af vaniljekranse og cremen af kiwi, æg, smør og limesaft – en rigtig skøn kombination. Jeg serverer gerne kiwitærterne som dessert – et perfekt sødt punktum på en god middag. Ekstra bonus er, at tærterne sagtens kan lave dagen før og gemmes på køl, indtil man skal bruge dem.
Små kiwitærter: – 4 små tærteforme a 12 cm
Bunden:
- 200 g. vaniljekranse
- 2 spsk. sukker
- 110 g. smør
Kiwicremen:
- 4 kiwier
- 3 hele æg
- 3 æggeblommer
- 110 g. sukker
- 110 g. smør
- 1 1/2 spsk limesaft
- Grøn frugtfarve efter behov
Lav bunden ved at komme vaniljekransene i en minihakker eller lignende, så de bliver til krummer. Smelt smørret i en lille gryde og kom det herefter sammen med vaniljekransene, tilsæt sukkeret og sørg for at det hele bliver blandet godt sammen. Pres dejen i de fire små tærteforme og bag dem ved 190 grader i 4-5 minutter. Bundene skal nu køles helt ned.
Skær kiwierne i mindre stykker og blend dem med en stavblender. Si kiwi pureen igennem en si og kom det i en gryde (gem en del af kiwikornene til senere) I gryden kommes også limesaft, æg, æggeblommer, sukker og smør i tern. Varm det op ved svag til middelvarme og lad det simre (ikke koge) i 10-15 minutter. Til sidst kommes grøn frugtfarve ved – alt efter hvor grøn man ønsker kagen – si cremen og kom de frasorterede kiwikerner i. Kiwicremen fyldes i tærtebundene og stilles i køleskabet i mindst to timer gerne mere. Pynt dem eventuelt med et lille jordbær inden servering.