Små kiwitærter

Vi slutter lige ugen af med en rigtig lille lækker sag af en tærte:-) Tærter er altid en sikker vinder og disse små kiwitærter er ikke en undtagelse – de smager virkelig dejligt og er lidt anderledes i forhold til de traditionelle tærter, som man ellers kender. Kiwitærterne består af en lækker bund lavet af vaniljekranse og cremen af kiwi, æg, smør og limesaft – en rigtig skøn kombination.  Jeg serverer gerne kiwitærterne som dessert – et perfekt sødt punktum på en god middag. Ekstra bonus er, at tærterne sagtens kan lave dagen før og gemmes på køl, indtil man skal bruge dem.kiwi-taerter, taerte, kiwi, jordbaer, pynt, opskrift, kage, bagvaerk

Små kiwitærter: – 4 små tærteforme a 12 cm

Bunden:

  • 200 g. vaniljekranse
  • 2 spsk. sukker
  • 110 g. smør

Kiwicremen:

  • 4 kiwier
  • 3 hele æg
  • 3 æggeblommer
  • 110 g. sukker
  • 110 g. smør
  • 1 1/2 spsk limesaft
  • Grøn frugtfarve efter behov

Lav bunden ved at komme vaniljekransene i en minihakker eller lignende, så de bliver til krummer. Smelt smørret i en lille gryde og kom det herefter sammen med vaniljekransene, tilsæt sukkeret og sørg for at det hele bliver blandet godt sammen. Pres dejen i de fire små tærteforme og bag dem ved 190 grader i 4-5 minutter. Bundene skal nu køles helt ned.

Skær kiwierne i mindre stykker og blend dem med en stavblender. Si kiwi pureen igennem en si og kom det i en gryde (gem en del af kiwikornene til senere) I gryden kommes også limesaft, æg, æggeblommer, sukker og smør i tern. Varm det op ved svag til middelvarme og lad det simre (ikke koge) i 10-15 minutter. Til sidst kommes grøn frugtfarve ved – alt efter hvor grøn man ønsker kagen – si cremen og kom de frasorterede kiwikerner i. Kiwicremen fyldes i tærtebundene og stilles i køleskabet i mindst to timer gerne mere. Pynt dem eventuelt med et lille jordbær inden servering.kiwi-taerter, taerte, kiwi, jordbaer, pynt, opskrift, kage, bagvaerk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *