I lørdags havde jeg mine to små lopper helt for mig selv. Normalvis laver vi gerne ting sammen alle fire, men ind imellem er det altså meget rart at gøre tingene anderledes end normalen:-) Jimmy skulle på herretur sammen med et par kammerater. Så drengene og jeg pakkede bilen fra morgenen af og dragede sydpå og tog på safari i Knuthenborg til stor glæde for både drengene og jeg:-) Efter fire timer vendte vi næserne hjemad og der gik ikke fem minutter, fra vi forlod safariparken til begge drenge sov sødt i autostolene:-)
Da vi kom hjem, spiste vi rugbrødsmadder til aftensmad og drengene fik derefter lov til at spille tablet, alt imens jeg gik i køkkenet for at lave en lille lækker dessert til os – hjemmelavet rabarberis med kondenseret mælk og grove chokoladestykker. Jeg var faktisk ret så spændt på, hvordan isen ville blive modtaget, men begge drenge lappede med velbehag deres portioner i sig:-)
Det er første gang, jeg laver is med kondenseret mælk frem for æggeblommer, men det bliver slet ikke sidste gang, det smagte virkelig skønt og “mælken” var en virkelig dejlig sød kontrast til de syrlige rabarber. Og heldigvis lavede jeg en stor portion, så der er også dessert til i aften;-) Hvis man ikke er den heldige ejer af en ismaskine, så findes der råd for det – det er min erfaring, at hvis man pisker fløden let, inden man tilsætter det de øvrige ingredienser, så krystalliserer isen ikke så nemt – men rør for en sikkerheds skyld rundt i isen nogle gange, når du har kommet den på frost.
Hjemmelavet rabarberis med kondenseret mælk og chokoladestykker:
- 1 ds. kondenseret mælk
- 1/2 l. piskefløde
- 50 g. 70% mørk chokolade (lidt ekstra til pynt)
- Evt. tørrede jordbær
Rabarberkompot:
- 225 g. rabarber
- 1 spsk. sukker
- 1/2 vaniljestang
- Lidt vand
Rabarberkompot: Skær rabarberne i mindre stykker og kom dem i en gryden sammen med sukker, vaniljekorn, den halve vaniljestang og vand så det dækker bunden af gryden. Bring det i kog og lad det småkoge i 10 minutters tid. Kassér vaniljestangen og stavblend herefter de øvrige ingredienser så det får en ensartet konsistens. Stil rabarberkompotten på køl til du skal bruge det (du kan sagtens lave det en dag eller to i forvejen.)
Bland kondenseret mælk og rabarberkompot sammen i en skål. Hak chokoladen groft og tilsæt den. Pisk fløden til en let skum og vend den herefter i rabarberblandingen. Kom det hele i en ismaskine ( eller direkte i fryseren – se tidligere afsnit) i 40 minutters tid. Serveres eventuelt som her i små chokoladeskåle pyntet med hakket chokolade og tørrede jordbær. Passer perfekt til lune sommerdage (hvis de altså kommer igen:-/)