No bake pebermynte cheesecakes

Hvad serverer man lige til dessert op til jul som ikke er helt traditionel?? Jeg har længe gået med ideen om at lave en lidt mere julet variation af en cheesecake som ville passe perfekt som juledessert og med lidt inspiration fandt jeg på disse små fine pebermynte cheesecakes. Jeg prøvede min opskrift af den anden dag – og det blev min skøre og skønne veninde Tine, der måtte stå for skud for prøveklud og hun gik herfra glad og mæt med kommentaren “det føles så dejligt i maven” -og det må da være den bedste anmeldelse:-) Pebermynten smager på ingen måder igennem – men giver blot et lille pift i eftersmagen – jeg blev rigtig godt tilfreds med resultatet:-)cheesecake, pebermynte-cheesecake, julekage, jule-cheesecake, opskrift, juleopskrift

Pebermynte cheesecake: – 6 store glas eller 12 små

  • 24 almindelige oreos
  • 80 g. smør
  • 4 dl. fløde
  • 40 g. flormelis
  • 400 g. Philadelphia ost (ikke light)
  • 200 g. sukker
  • 1/2 spsk. pebermynte ekstrakt
  • Rød frugtfarve

Til pynt:

  • Pebermynte stokke
  • Små snebolde

Smelt smørret i en lille gryde. Blend oreos i en blender og hæld det smeltede smør i lidt ad gangen. Fordel oreomassen i glassene og sæt dem til side.

Pisk fløden så den begynder at stivne en smule. Kom flormelis ved og pisk fløden stiv. Sæt det i køleskabet.

Imens laves ostecremen ved at piske philadelphia ost, sukker og pebermynte ekstrakt sammen. Vend nu fløden i ostecremen og del det herefter i to lige store dele. Kom rød frugtfarve i den ene halvdel og vend det sammen så farven er fordelt i hele portionen. Kom hver portion i en sprøjtepose – en sprøjtepose til hver farve og kom herefter begge sprøjteposer i endnu en sprøjtepose – se eventuelt hvordan her. Kom dine pebermynte cheesecakes i køleskabet i minimum 2 timer – gerne længere. Dekorer desserten med knuste pebermynte skokke og små snebolde:-)cheesecake, pebermynte-cheesecake, julekage, jule-cheesecake, opskrift, juleopskrift

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *