Jeg glæder mig rigtig meget til vores sommerferie, der starter på fredag. Jeg håber så meget på, at vejret arter sig, så vi kan få glæde af de skønne lyse sommeraftener, hvor det forhåbentligt er så varmt, at man kan sidde ude til langt over midnat. Og når vi alligevel er ude, så kan vi jo ligeså godt grille;-) Den vakse læser har nok bidt mærke i, at jeg er stor fan af grillmad og al den skønne tilbehør, der følger med en god grillaften. En af de første salater jeg vil lave i ferien, er denne skønne nektarinsalat med cheddar ost og salte mandler. Den er smager helt afsindig godt og balancen imellem sødt og salt er, efter min mening, lige i øjet. Og så passer den virkelig godt til både okse- og svinekød.
Nektarinsalat med cheddar ost og salte mandler:
- 4 store nektariner
- 100 g. cheddarost (blok ikke revet)
- 30 g. napolitan salat eller andet lignende
- 100 g. salte mandler
Salte mandler:
- 3 dl. vand
- 3 spsk. salt
- 200 g. mandler
Start med at lave de salte mandler – opskriften giver dobbelt så mange mandler, som du skal bruge i salaten, men min erfaring er at ca. halvdelen af portionen gerne forsvinder inden man er færdig med at lave salaten;-) Kog vandet i en elkoger og kom det i en skål sammen med saltet – rør rundt til saltet er nogenlunde opløst. Kom nu mandlerne i vandet og lad det stå og trække i ca. 30 minutter. Hæld derefter vandet fra og fordel mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages i ovnen ved 200 grader i 8 minutter. Lad mandlerne køle ned, inden de kommes i salaten.
Nektarinerne skæres i både og cheddar osten i tern, hak salaten og bland det hele sammen med de salte mandler. Og så er salaten klar til at blive serveret.