Moussaka med squash og kartofler

Moussaka er en virkelig nem og billig ret at bikse sammen og den smager skønt, særligt akkompagneret med en god salat. Og endnu bedre er det, at retten bare bliver bedre af at stå en dag i køleskabet, så lav endelig en stor portion, så der er til et par dage:-) Hvis retten skal laves helt efter bogen, så laves en moussaka traditionelt med hakket lammekød, aubergine og fyldt med masser af krydderier. Min version er knap så spækket – jeg har blandt andet undladt kanel og jeg bruger altid hakket oksekød fremfor lam og begge dele fordi jeg egentlig bedst kan lide den sådan. Jeg synes også bedre om squash end aubergine, hvorfor min version er fyldt med førstnævnte, men det er jo absolut en smagssag og man kan jo mikse og matche helt som man behager. På dage hvor jeg har tid laver jeg selv en omgang mornaysauce, men andre gange bruger jeg den færdiglavede af slagsen, og den smager også ganske fortrinligt.moussaka, graesk-moussaka, opskrift, aftensmad, hverdagsretter

Moussaka med squash og kartofler: – 6 personer

  • 500 g. hakket oksekød
  • Olivenolie
  • 2 store løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 lille ds. tomatpure
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 3 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 1 1/2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 4-5 store bagekartofler
  • 1 squash
  • 200 g revet ost
  • 1/2 l. mornaysauce

Hak løget og svits det i olivenolie i en tykbundet gryde sammen med presset hvidløg. Tilsæt oksekødet og brun det godt. Kom de øvrige ingredienser i gryden og lad det simre i 5-10 minutter.

Skær kartofler i tynde skiver og squash i 0,4-0,5 cm skiver. Smør et stort ildfast fad med olivenolie. Start med et lag med kartoffel og squash, herefter et kødlag, igen et kartoffel/squash lag, så endnu et kødlag, til slut et kartoffellag og mornaysauce på toppen. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 40 minutter. Efter de 40 minutter kommes der et jævnt lag revet ost ovenpå og fadet kommes retur i ovnen i ca. 15-20 minutter. Tjek med en kniv at kartoflerne er møre og server moussakaen med en god salat eller en god omgang tzatziki.moussaka, graesk-moussaka, opskrift, aftensmad, hverdagsretter

 

2 thoughts on “Moussaka med squash og kartofler

  1. I første forsøg blev moussakaen lidt ‘tør’, men smagte fortrinligt. Næste gang anvendte jeg dobbelt mornaysauce og kom den oven på alle kødlagene. MUMS!!
    Men selvfølgelig ikke slankemad – RIGELIGT SMØR………

    1. Hej Anna – Mornaysauce er bare en fantastisk opfindelse:-) Og nej – på ingen måder slankemad;-) Jeg er glad for at høre, at du også synes godt om opskriften – jeg må prøve med ekstra mornaysauce næste gang:-)

      Rigtig god dag

      Mvh Mie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *