Stille og rolige morgener, hvor der er tid til at hygge ved morgenbordet, er noget af det, jeg holder allermest af ved at holde weekend – det er altid skønt med en rigtig god start på dagen:-) Sidste lørdag havde vi sådan en morgen. Vi havde ingen planer for dagen og jeg startede med at stå op en lille times tid før resten af familien, så jeg havde god tid til at forberede morgenbordet. Jeg valgte at lave en lidt anderledes, men virkelig velsmagende morgenmad i form af morgenmads tortillas med masser af forskelligt fyld – det bliver ikke sidste gang, vi spiser tortillas til morgenmad:-) Fyldet kan varieres alt efter smag og behag og tortillaerne kan naturligvis også bruges til aftensmaden;-)
Morgenmads tortillas: 6 mellemstore tortillas
Tortillas:
- 3 1/2 dl. hvedemel
- 2 dl. vand
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. bagepulver
Forslag til fyld:
- 1-2 pk bacon
- 6 store æg
- 6 pølser af god kvalitet
- 1 rød peberfrugt
- Salatblade
- 1/2 agurk
- Cherrytomater
- Avokado
Steg bacon og pølser på panden og skær grøntsagerne i passende størrelser. Lav æggene til spejlæg.
Tortillas: Bland hvedemel, vand, salt olivenolie og bagepulver sammen i en skål – sørg for at det er æltet godt sammen. Deles i seks lige store dele og hver del rulles tyndt ud. Steges på en tør pande i 1/2-1 minut på hver side (hold godt øje, så de ikke bliver for hårde)
Til slut kommes fyldet i og så er tortillaerne ellers klar til at blive spist:-)