En af efterårets yndlingskager er gulerodsmuffins – her i en luksusudgave fyldt med dumlestykker og toppet med kanelkrydret frosting – altid nemme at lave og altid med stor succes hos både store og små herhjemme. Gulerødderne gør kagerne dejligt svampede og kanelen i frostingen gør dem lige lidt ekstra hyggelige og efterårsagtige. Men disse muffins kan også sagtens stå alene uden nogle former for dikkedarer – de smager bare så skønt:-)
Dagen i dag er startet med flag, sang og gaver – min elskede mor har nu rundet 75 somre – om lidt skal vi fejre hende sammen med venner og familie – det bliver i sandhed en dejlig dag:-) God lørdag derude:-)
- Gulerodsmuffins med dumlestykker og kanelkrydret frosting: – 12 stk
Gulerodsmuffins:
- 200 g. gulerødder
- 2 æg
- 100 g. sukker
- 100. brun farin
- 180 g. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 100 g. smeltet smør
- 1/2 tsk. salt
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. vaniljesukker
- 80 g. dumle (8 stk)
Kanelkrydret frosting:
- 200 g. philadelphiaost (ikke light)
- 100 g. blødt smør
- 200 g. flormelis
- 1/2 tsk. kanel
Gulerodsmuffins: Pisk sukker, brun farin og smeltet smør sammen i et par minutter. Tilsæt æggene – et ad gangen og pisk godt. Bland de tørre ingredienser i og pisk igen det godt sammen. Kom revet gulerod og dumle karameller klippet i små stykker i dejen og vend det hele sammen. Kom dejen i 12 muffinsforme og bag dem i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader. Lad dem køle helt ned, når de er bagt færdige, så de er næsten kolde, når frostingen kommes på.
Kanelkrydret frosting: Pisk alle ingredienserne sammen, kom cremen i en sprøjtepose og dekorer dine gulerodsmuffins smukt. På toppen af mine gulerodsmuffins ligger der en lille fin sukker gulerod som jeg har købt her og de fine muffinforme er fra Søstrene Grene:-)