Sensommer tærte med hindbær- og saltkaramel ganache

I den forgangne uge har vi haft besøg af min mutti et par dage, hvor en ekstra fridag sneg sig ind til drengene og jeg. Den brugte vi allesammen blandt andet i skoven i høj solskin, hvor vi spiste madpakker og fik samlet en masse forskellige blade, sten og grene. Da vi kom hjem, forkælede mormor os med culottesteg, bagte kartofler og en virkelig lækker salat, som vi spiste på terrassen i 23 graders varme, det var så lækkert. Jeg havde lovet at lave desserten og det blev til denne sensommer tærte med både hindbær ganache og saltkaramel ganache – den smagte rigtig dejligt – hindbærrene på toppen giver en lækker friskhed til den lidt chokoladetunge ganache. Hvis man ikke er til hvid chokolade, så kan man med fordel bytte det ud med lys mælkechokolade – så bliver lagene blot knap så skrapt adskilte, da hindbær ganachen bliver en hel del mørkere:-) Næste gang jeg laver tærten, vil jeg prøve den variation.hindbaer, tarte, sensommer-taerte, saltkaramel, saltkaramel-ganache, opskrift

 

 

Sensommer tærte med hindbær- og saltkaramel ganache: – 25 cm tærteform

Mørdej:

  • 120 g. blødt smør
  • 240 g. mel
  • 70 g. flormelis
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 æg

Saltkaramel ganache:

  • 200 g. lys chokolade
  • 1/2 tsk. salt
  • 100 sukker
  • 1 dl. fløde
  • 2 1/2 spsk. glukosesirup

Hindbær ganache:

  • 400 g. hvid chokolade
  • 140 g. hindbær
  • 2,5 dl. fløde
  • Et par nip salt

Pynt:

  • Friske hindbær
  • Frysetørrede hindbær
  • Usaltede pistacienødder

Saltkaramel ganache: Start med varme fløden op i en lille gryde, lige inden det koger, tages gryden af kogepladen. Smelt sukkeret i en anden lille gryde, når det lige er smeltet tages det ligeledes af kogepladen. Hæld fløden ved det smeltede sukker – lidt ad gangen under konstant omrøring. Tilsæt salt og glykosesirup. Den lyse chokolade brækkes i små stykker og kommes i en skål, sukkerblandingen hældes over. Lad det stå et minuts tid og rør herefter rundt til chokoladen er helt smeltet. Kom saltkaramel ganachen i køleskabet i 2-3 timer.

Mørdej: Skær smørret i mindre tern og smuldr det sammen med mel, flormelis og salt – når det er helt smuldret kommes et let sammenpisket æg i dejen. Ælt det sammen, men endelig ikke for længe, så man ikke ødelægger dejens struktur. Sættes i køleskabet i en times tid. Rulles herefter ud og kommes i den smurte tærteform. Kom bagepapir ovenpå og hæld linser eller tørrede bønner i, så sikrer man, at tærtedejen bliver, hvor den skal:-) Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Eventuelt overskydende dej kan med fordel gemmes i fryseren.

Hindbær ganache: Den hvide chokolade brækkes i mindre stykker og kommes i en skål. Hindbær, salt og fløde kommes i en gryde og varmes op til kogepunktet. Hæld det over chokoladen og lad det ligeledes som ovenstående stå et minuts tid. Røres godt igennem – brug eventuelt en stavblender, så det får en ekstra fin ensartet konsistens.

Når tærtebunden er færdig i ovnen og kølet ned hældes hindbær ganachen over. Kom tærten i fryseren en times tid, så ganachen får lov til at stivne helt. Herefter kommes saltkaramel ganachen ovenpå og sensommer tærten pyntes til sidst med friske hindbær, frysetørret hindbær og hakkede pistacienødder.hindbaer, tarte, sensommer-taerte, saltkaramel, saltkaramel-ganache, opskrift

 

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *