Grillsæsonen er (heldigvis) over os. Det betyder for vores vedkommende, at vi griller ca 5 ud af 7 dage om ugen – når det ikke står ned i stænger vel at mærke;-) Det er, som i så mange andre hjem, herren i huset, der står som grillmester herhjemme – det holder jeg mig langt væk fra;-) Til gengæld er det min fornemste opgave i grillsæsonen at kreere godt tilbehør til al det gode grillkød. Jeg elsker salater – både som tilbehør og som hovedret og jeg prøver hele tiden at finde på nye og spændende variationer, men jeg har også en hel del salater, som jeg bliver ved med at vende tilbage til – denne rissalat er en af dem – den er på en gang sprød og cremet og fyldt med god smag. Jeg laver gerne en stor portion, så der også er til madpakken dagen efter til os alle fire – ren win-win:-)
Rissalat: – 4-5 personer
- 4 dl basmati ris
- 1 lille ds. Majs
- 7 sprøde radiser
- 4 forårsløg
- 2 gulerødder
- 200 g. hvid ost (”feta”) i brik – jeg bruger puck
- 1 god håndfuld cherrytomater
- 2 store håndfulde peanuts
- 1 avokado
Kog risene efter anvisning på pakken. Skær radiser og forårsløg i skiver. Gulerødderne og avokadoen skæres i tern. Dræn majsene og halvér cherrytomaterne. Bland det hele sammen i en stor skål – smuldr osten i salaten og kom til sidst peanuts i. Rissalaten passer til det meste kød og er rigtig lækker sammen med sommerens forhåbentlig mange grillaftener