Lækker chokolade squashkage

I dag har vi haft gæster fra morgen til aften, vi skulle endnu en gang fejre Daniels fødselsdag – og igen med disse fødselsdagsboller og en lækker kage. I dag bagte jeg samme squashkage, som jeg havde med på arbejde for nogle uger siden, og den faldt igen i god jord. Opskriften på denne lækre chokolade squashkage fandt jeg for tre år siden på lonelandmand.dk. Grunden til, at jeg dengang søgte en opskrift på squashkage, var, at vi havde en kæmpe overproduktion af squash i køkkenhaven det år, da vi havde plantet ikke mindre end 10 squashplanter. Vi havde så mange, at vi kune svømme i dem, og de skulle jo helst ikke gå tabt, så ud over at give ca. et ton væk til venner og familie, så fik vi virkelig meget mad indeholdende squash, både noget jeg ikke påtænker at lave – nogensinde igen og andre opskrifter, hvor jeg blev mere positiv overrasket. En af de sidstnævnte af slagsen er denne virkelig lækre og svampede chokolade squashkage, som jeg efterhånden har lavet rigtig mange gange og jeg er endnu ikke blevet træt af den – den er fyldt med gode sager, men den kan jo ikke være helt usund, når den nu indeholder grøntsager 😛

Chokolade squashkage:

  • 250 g. smør
  • 350 g. sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk natron
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 2 æg
  • 1 dl. yoghurt natural
  • 300 g. hvedemel
  • 50 g. kakao
  • 350 g. revet squash
  • 50 g. mørk chokolade
  • 100 g. lys chokolade
  • (50 g. mørk chokolade til at rive over kagen, når den er færdigbagt)
chokolade-squashkage, chokolade, squash, kage
– Lækker squashkage – fyldt med friskrevet chokolade –

Start med at piske smør skåret i stykker sammen med sukker, bagepulver, natron og kornene fra en vaniljestang enten med en røremaskine eller en elpisker.
Tilsæt herefter et æg ad gangen. Kom så yoghurt i og pisk godt igen. Så er det tid til at tilsætte mel, kakao, groftrevet squash og grofthakket chokolade, rør dejen sammen til en ensartet masse.
Kom dejen i en springform eller en bradepande beklædt med bagepapir og bag den i ovnen ved 190 grader i 45 min-1 time alt efter ovn. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en tandstik i kagen, hvis den er ren når den kommer ud, så er kagen færdig.
Riv til slut mørk chokolade over kagen og så er den klar til servering.

 

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *