Chokolade squashkage med hindbær smørcreme

Med denne lækre chokolade squashkage er der garanteret succes hver gang. Smagen er helt i top og squashen sørger for, at du er sikker på at få en lækker, saftig og svampet konsistens. 

Jeg laver ofte squashkagen med hindbær smørcreme som nedenfor, men kagen er også virkelig lækker uden – så kan du blot give den lidt revet chokolade på toppen, inden kagen er kølet helt ned.  

Lækker chokolade squashkage med hindbær smørcreme

Chokolade squashkage med hindbær smørcreme

Forberedelse35 min
Tilberedning1 t
Samlet tid1 t 35 min
Ret: Kage
Antal: 10 personer

Udstyr

  • 25 cm springform

Ingredienser

Chokolade squashkage

  • 225 g Smør Blødt
  • 325 g Sukker
  • 1 Vaniljestand
  • 1 tsk Natron
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 dl Yoghurt natural
  • 2 Æg
  • 290 g Hvedemel
  • 40 g Kakao
  • 320 g Revet squash
  • 50 g Mørk chokolade 72%
  • 50 g Lys chokolade
  • 50 g Hvid chokolade

Hindbær smørcreme

  • 250 g Frosne hindbær
  • 500 g Flormelis
  • 250 g Smør

Pynt

  • 100 g Hindbær
  • Rød skovsyre

Sådan gør du

Chokolade Squaskage

  • Skær smørret i tern og pisk det sammen med sukker, bagepulver, natron og kornene fra en vaniljestang enten med en røremaskine eller en elpisker.
  • Tilsæt herefter et æg ad gangen.
  • Yoghurt tilsættes og massen piskes igen godt sammen
  • Tilsæt mel, kakao, groftrevet squash og grofthakket chokolade, rør dejen sammen til en ensartet masse.
  • Kom dejen i en springform eller en bradepande beklædt med bagepapir og bag den i ovnen ved 190 grader i 45 min-1 time alt efter ovn.
  • Tjek om kagen er færdig ved at stikke en tandstik i kagen, hvis den er ren, når den kommer ud, så er kagen færdig.

Hindbær smørcreme

  • De frosne hindbær varmes op i en lille gryde og småkoger i 3 minutters tid.
  • Si hindbærrene og lad pureen køle helt ned
  • Pisk blødt smør og flormelis godt sammen og tilsæt den afkølede hindbær pure. Pisk smørcremen til det opnår en tyk og cremet konsistens
  • Kom smørcremen i en sprøjtepose med en passende tyl og dekorer chokolade squashkagen. Pynt til slut med hindbær og evt. rød skovsyre
Udskriv
Lækker chokolade squashkage med hindbær smørcreme

I dag har vi haft gæster fra morgen til aften, vi skulle endnu en gang fejre Daniels 2 års fødselsdag. Der skulle selvfølgelig fødselsdagsboller på menuen – det giver helt sig selv. Derudover serverede jeg min chokolade squashkage. Og den falder altid i god jord – uanset hvem jeg har serveret den for.
Opskriften på chokolade squashkagen lavede jeg for tre år siden. På det tidspunkt havde vi en kæmpe overproduktion af squash i køkkenhaven det år, da vi havde plantet ikke mindre end 10 squashplanter. Vi havde så mange, at vi kunne svømme i dem, og de skulle jo helst ikke gå tabt. Så ud over at give ca. et ton væk til venner og familie, så fik vi virkelig meget mad indeholdende squash, både noget jeg ikke påtænker at lave – nogensinde igen – og andre opskrifter, hvor jeg blev mere positiv overrasket. En af de sidstnævnte af slagsen er denne virkelig skønne chokolade squashkage, som jeg efterhånden har lavet rigtig mange gange og jeg er endnu ikke blevet træt af den – den er fyldt med gode sager, og den kan jo ikke være helt usund, når den nu indeholder grøntsager

Har du lyst er du meget velkommen til at følge mig på både Facebook og på instagram

Lækker chokolade squashkage med hindbær smørcreme

2 thoughts on “Chokolade squashkage med hindbær smørcreme

  1. Denne opskrift er blevet min favorit go-to chokoladekage. Den er virkelig god og svampet. Jeg blev beriget med en meget produktiv squashplante i sommer, så jeg har frosset en masse reven squash ned i portioner til når der lige skal bages en chokoladekage 🙂

    1. Hvor er det bare dejligt at høre – og det er nemlig en rigtig god måde at få brugt en del af squash høsten. God ide med at fryse dem – det må jeg prøve til næste år:-)
      Mvh Mie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *