Gode boller er et must ved enhver fødselsdag. Og disse, vil jeg vove at påstå, er de bedste af slagsen. Opskriften er fra Amo, som jeg har lavet en lille smule om og den er en sikker vinder hver gang. Til børnefødselsdage kan de pyntes med farverig glasur og ellers er de fantastiske blot med smør. Lav gerne en dobbelt portion, da de går som varmt brød;-) Og ellers er det bare dejligt med hjemmebagte boller i fryseren.
Fødselsdagsboller: 15-20 stk.
- 50 g. gær
- 3 dl. Mælk
- 500 g. hvedemel
- 50 g. sukker
- 1 æg
- 100 g smør
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. kardemomme
Smørret smeltes i en lille gryde og kommes i en skål, mælken tilsættes således, at væsken får stuetemperatur. Gæren opløses heri og hvedemel, sukker, æg, salt og kardemomme tilsættes. Dejen æltes godt (jeg bruger min Kitchenaid til formålet) og hæver under et rent viskestykke i ca. 20 minutter. Form herefter 15-20 boller, alt efter hvor store du ønsker de skal være. Efterhæver på en bageplade i ca. 40 minutter. Kan eventuelt pensles med æg. Fødselsdagsbollerne bages i ovnen ved 225 grader i 10-12 minutter. De smager fantastisk kolde, men de er allerbedst, når de lige er kommet ud af ovnen og er dejligt lune:-)