I går aftes fik vi en rigtig søndagsmiddag i form af boeuf stroganoff med kartoffelmos. Det er en skøn ret, hvor champignoner, skært oksekød og løg serveres i en rigtig lækker og lidt syndig sauce med masser af fløde:-) Man kan sagtens vælge at tilsætte bacon til retten, hvilket ikke gør retten ringere:-) Jeg havde desværre ikke bacon på lager i går, så min version blev uden, men lækker var den nu stadig. Et godt alternativ til kartoffelmosen er ris.
Boeuf stroganoff:
- 2 spsk. smør
- 2 store løg
- 300 g. skært oksekød af god kvalitet
- 200 g. champignoner i skiver
- 28 g. koncentreret oksefond (jeg brugte den fra Knorr)
- 2 tsk. paprika
- 70 g. tomatpure
- 1/2 l. fløde
- 1 dl. vand
- 1 tsk. salt
- friskkværnet peber
- En smule kulør
Kartoffelmos:
- 1 kg. kartofler
- 3/4 dl. mælk
- 1 tsk. groft salt
- 1 spsk. smør
Boeuf stroganoff: Løgene hakkes og champignonerne skæres i skiver. Brun kødet i halvdelen af smørret, tag herefter kødet op og steg løg og champignonerne i den anden halvdel af smørret. Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt fløde, vand, oksefond, paprika, tomatpure, salt peber og en smule kulør. Retten skal herefter simre i 1 1/2 times tid.
Kartoffelmos: Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem møre i rigeligt usaltet vand. Mos herfter kartoflerne godt og tilsæt smør, mælk og salt, og så er mosen klar til servering.