1. søndag i advent står for døren og det er nu endelig helt legalt at skrue op for julehyggen:-) På søndag planlægger jeg, at vi skal hygge herhjemme med æbleskiver med Nutella hjerte, pebernødde-bagning og disse julede marcipan cupcakes med nougat frosting. Så kan julen (for julen starter altså 1. søndag i advent:-)) næsten ikke få en bedre start. Adventskransen er dog ikke produceret endnu – vi er fortsat i total byggerod – men jeg skal nok nå at få den lavet inden, den skal tændes på søndag;-)
Julede marcipan cupcakes med nougat frosting: – 9-10 stk
Marcipan cupcakes:
- 50 g. smør
- 1 dl. mælk
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- 110 g. sukker
- 290 g. hvedemel
- 2 æg
- 100 g. marcipan
Nougat frosting:
- 125 g. smør
- 250 flormelis
- 45 g. nougat
- 1 spsk. mælk
Marcipan cupcakes: Pisk blødt smør, mælk, bagepulver, vaniljepulver, sukker og hvedemel til det får en ensartet konsistens. Tilsæt æggene – et ad gangen og pisk godt. Kom til slut revet marcipan i dejen, rør det godt sammen og kom det i muffins formene. Bages i ovnen ved 180 g. i 20-25 minutter. Kontroller om de er færdige ved at stikke en tandstik i – hvis der ikke er dej på, er de færdige. Køl kagerne helt ned inden på pyntes med frostingen.
Nougat frosting: Pisk blødt smør, flormelis, blødt nougat og mælk sammen. Kom frostingen i en sprøjtepose og dekorere dine cupcakes. Pynt eventuelt som her med hakkede bolsjer.