Jordbær rabarber saft

Vi nyder at kunne tilbringe det meste af dagene udenfor igen, det er bare skønt, at vejret er på vej tilbage på rette sommerspor:-) Vi har nået en masse i denne weekend og haven begynder at ligne det, som jeg drømte om, inden foråret meldte sin ankomst. Drengene hygger sig gevaldigt ved at være ude i det fri hele tiden, de får rigtig meget af tiden til at gå med at finde snegle, regnorme og andet “godt” mens Jimmy og jeg planter blomster, ordner køkkenhaven og fjerner ukrudt. Der er dog også masser af tid til at hygge som familie og nyde at spise i haven. Begge mine lopper har en sød tand (jeg kender ikke mange børn, der ikke har det:-)) og da jeg lavede denne skønne søde jordbær rabarber saft til eftermiddagshygge i går, så var jeg dagens mand i skysovs:-) Saften er både nem og hurtig at lave, og den kan sagtens holde sig et par uger i køleskabet, hvis man vælger at skylle flaskerne med atamon. Jeg har, i dette forår, allerede lavet en del forskellige søde sager med rabarber  – blandt andet denne lækre Jordbær rabarber kage med chokolade og marcipan og jeg påtænker at lave en hel del flere i løbet af den næste måneds tid – det er med at udnytte rabarber sæsonen til fulde:-)

Jordbær rabarber saft:

  • 500 g. jordbær
  • 800 g. rabarber
  • 1 1/2 l. vand
  • 1 vaniljestang
  • 500 g. sukker
  • Evt. atamon
jordbaer-rabarber-saft, jordbaer, rabarber, sommer, foraar
– Jordbær rabarber saft –

Skær jordbær og rabarber i mindre stykker og kom det i en gryde sammen med vand, sukker og kornene fra en vaniljestang. Bring det i kog og lad det småkoge i 20-30 minutter. Lad saften køle helt ned og si det herefter.
Kom jordbær rabarber saften på skoldede eventuelt atamon skyllede flasker og sæt det i køleskabet, så jordbær rabarber saften er dejlig kold, når den skal nydes. Den kan med fordel blandes med dansk vand, eller, for de voksne, en god moussende hvidvin:-)

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *