Vi har besøg af verdens bedste mormor i disse dage, så begge unger er i den syvende himmel:-) Mormor er bare en verdensklasse legekammerat:-) Når mormor er belejret af begge lopper, så frigiver det jo naturligvis lidt tid hos deres forældre. Det har jeg blandt andet udnyttet til at lave denne helt igennem fantastiske sommerkage med rabarberskum og mascarpone til hele familien. Opskriften har jeg fra min søde veninde Maria og jeg har fået lov til at dele den med jer:-)
Sommerkage med rabarberskum og mascarpone:
Bunden:
- 3 bæger past. æggehvider
- 200 g. rørsukker
- 200 g. mandler
Rabarberskum:
- 300 g. rabarber
- 160 g. rørsukker
- 1 spsk. kartoffelmel
- 1 vaniljestang
- 1/2 liter fløde
- 1 bæger mascarpone
Øvrigt:
- 500 g. forskellige bær til pynt
Bunden: Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukkeret og pisk det godt sammen. Mandlerne hakkes helt fint (i en minihakker eller lignende) og vendes i æggehviderne, så det bliver en ensartet masse. Fordel massen i en stor springform 26-28 cm og bag bunden i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter. Skal herefter køles helt ned.
Rabarberskum: Skær rabarberen i små stykker og bland dem sammen med kartoffelmel, rørsukker og vaniljekorn i en bradepande foret med bagepapir. Kom vaniljestangen ved blandingen, da den afgiver rigtig meget smag. Rabarber blandingen kommes i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter. Fjern herefter vaniljestangen og køl rabarber blandingen helt inden næste step.
Rabarber blandingen blendes med en stavblender. Pisk fløden til skum og bland rabarberen heri. Til sidst kommes mascarponen i og rabarberskummen kommes ovenpå mandelbunden. Kagen pyntes med forskellige bær. En smuk og virkelig velsmagende sommerkage, der sagtens kan laves dagen før:-)