Gulerods-cheesecake-kage

Det er lige før man falder over ordene, når man skal udtale kagens navn – gulerods-chessecake-kage, men smagen er altså ikke til at tage fejl af:-) En lækker krydret gulerodskage, der møder en cremet cheesecake i en skøn forening. Denne gulerods-cheesecake-kage lavede jeg til mit lille firkløver i sidste weekend – som en slags før-påske kage, og drengene lappede det i sig med ordene – det er godt nok også længe siden, du har lavet kage, mor – skal vi ikke gøre det samme næste weekend:-) Og JO det skal vi:-) Efter en lang – og tiltrængt – pause fra kage bageriet, så er jeg ved at komme i “kage”form igen – og det skal udnyttes, så en del af alle de kageopskrifter der rumsterer inde i mit hoved, skal have et forsøg den kommende tid:-)

Jeg har efterhånden stødt på en del gulerods-cheesecake-kager på forskellige amerikanske blogs og jeg har længe gået syslet med tanken om at lave min egen version. Vi har stadig en del gulerødder tilbage fra sidste køkkenhave sæson og hvilken bedre måde at få brugt nogle af dem end i en kage:-) Jeg har skruet lidt ned for krydderierne i gulerodskagen – sådan foretrækker jeg kagen, men smag og behag er jo heldigvis forskellig, så det er bare med at prøve sig lidt frem, hvis man er glad for den krydrede smag:-) gulerodskage, gulerods-cheesecake-kage, kageopskrift, cheesecake, opskrift, kage

Gulerods-cheesecake-kage:

Gulerodskagen:

  • 2 store æg
  • 1 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 180 g. smeltet smør
  • 75 g. brun farin
  • 150 g. sukker
  • 160 g. hvedemel
  • 1 nip salt
  • 1 tsk. kanel
  • 1/4 tsk. stødt nelliker
  • 200 g. revet gulerødder

Cheesecake:

  • 2 pk. philadelphiaost (ikke light)
  • 2 æg
  • 1 tsk. hvedemel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 120 g. sukker
  • 1 spsk. creme fraiche

Topping:

  • 1 pk. philadephiaost (ikke light)
  • 30 g. smør
  • 200 g. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. creme fraiche

Gulerodskagen: Start med at piske smør, brun farin og sukker sammen, tilsæt æggene et ad gangen og vaniljesukkeret og pisk det hele sammen, til det bliver lyst og let. Bland til sidst mel, nelliker, kanel, salt og gulerødderne sammen med sukkerblandingen og sæt dejen til side, imens du laver din cheesecake.

Cheesecake: Pisk philadelphiaost, sukker, vaniljesukker, æg og mel sammen til en blød og ensartet masse. Vend til sidst creme fraichen i.

Kom bagepapir i bunden af en springform og smør siderne med smør. Kom halvdelen af gulerodsdejen i bunden, kom herefter halvdelen af cheesecaken ovenpå i “klatter”. Det samme gør du herefter med den resterende del af gulerodsdejen, så de to “deje” er fordelt imellem hinanden. Til slut kommes sidste halvdel af cheesecaken på toppen og fordeles jævnt over kagen. Bages midt i ovnen ved 180 g i 60-70 minutter. Hold øje med at kagen ikke bliver for mørk – hvis den begynder at blive for mørk, kan du med fordel lægge et stykke staniol over kagen.

Topping: Pisk philadelphiaost, flomelis, vaniljesukker og blødt smør godt sammen, så alle klumper er væk. Tilsæt til sidst creme craiche og pisk godt igen.

Når kagen er kølet helt ned kommes toppingen på og kagen opbevares på køl indtil servering. Kagen kan med fordel laves et par dage i forvejen – hvilket er, efter min mening, en kæmpe ekstra bonus ved en god kage:-)gulerodskage, gulerods-cheesecake-kage, kageopskrift, cheesecake, opskrift, kage

 

2 thoughts on “Gulerods-cheesecake-kage

  1. Super opskrift, minder meget om en jeg lavet for et par år tilbage. Jeg har en lille kommentar til det: hvor stor et fad skal man bruge, eller hvor mange mennesker er opskriften til?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *