En absolut favorit til grillen herhjemme er hjemmelavede grillspyd. De er velsmagende og kan varieres på utallige måder – alt efter hvad man lige har i køleskabet og grøntsagsskuffen. Forleden stod aftensmaden på en lækker broccolisalat med blomkål og peanuts, nyopgravede kartofler og disse skønne marinerede grillspyd. Det blev taget vel imod og både skåle og fad var tomme, da alle rejste sig fra bordet, så det må betegnes som en succes:-) Jeg brugte en flanksteak, hvilket nok ikke lige er den gængse udskæring til grillspyd, men det er en anbefaling værd, da det blev super lækkert og mørt.
Grillspyd med asiatisk inspireret marinade: – til fem store spyd
- 650 g. oksekød (en god udskæring)
- 6 fed hvidløg
- 1 dl. soyasauce
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. sesam
- saft fra 1/2 lime
- 3 rødløg
- 2 forårsløg til pynt
Skær kødet i passende stykker. Bland soyasauce, sukker, sesam, limesaft samt presset hvidløg i en skål og kom kødet heri. Lad det marinere i minimum en time, gerne længere. Skær rødløgene i både og kom skiftevis rødløg og kød på grillspydene. (Hvis du bruger spyd lavet af træ, skal de sættes i vand i en times tid, så der ikke går ild i dem, når de rammer grillen;-)) Spydene grilles et par minutter på alle fire sider, pyntes med hakkede forårsløg og er herefter klar til servering:-)