De sidste par uger er gået med syge børn – eller rettere et sygt barn. Daniel har haft lidt svært ved at komme på højkant efter hele tre sygeperioder de sidste to uger. Derfor er meget af tiden gået med at sidde og holde i hånd på sofaen med tegnefilm i fjernsynet og masser af ristet toastbrød. Det har betydet, at jeg ikke har været så aktiv her på bloggen det sidste stykke tid – tiden og overskuddet har bare ikke været til det. Men i dag er der langt om længe bedring i sigte:-) Daniel har fået mere kulør og er blevet væsentlig mere frisk og frejdig igen:-) Alle mand har været hjemme fra arbejde og institution i dag og vi har “fejret” den internationale bagedag med denne lækker squashkage med varme krydderier og cremet frosting i midten og på toppen:-) Lige hvad vi havde brug for;-)
Squashkage med kanelkrydret frosting: – 22 cm springform
Squashkage:
- 370 g. sukker
- 170 g. blødt smør
- 3 æg
- 2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
- 1 tsk. kanel
- 1/4 tsk. stødt muskatnød
- 2 dl. fløde
- 280 g. revet squash
- 350 g. hvedemel
- 40 g. hakkede mandler
Frosting:
- 400 g. flødeost (ikke light)
- 200 g. blødt smør
- 420 g. flormelis
- 1 1/2 tsk. kanel
Squashkage: Start med at piske blødt smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene – et ad gangen. Kom nu bagepulver, salt, kanel og muskatnød ved. Til slut kommes hvedemel, fløde, revet squash og hakkede mandler i og det hele piskes godt sammen. Hæld dejen i en smurt springform og bag i ovnen i ca. 55 minutter ved 180 grader. Kontroller om kagen er færdig ved at stikke en tandstik eller lignende i kagen – hvis der er stadig er dej på, skal kagen bage lidt længere:-) Køl kagen helt ned, inden den pyntes med frosting.
Frosting: Pisk blødt smør, flødeost, flormelis og kanel sammen så det får en fin og ensartet konsistens.
Skær kagen over på midten og kom frosting imellem. Resten af frostingen kommes ovenpå squashkagen og den er klar til servering.
Rigtig god weekend:-)