Forleden var vi så heldige, at temperaturen i vores havestue sneg sig op over de 35 grader, der var høj solskin og sommerstemning over hele linjen:-) Drengene legede ude i haven og på vores legeplads hele dagen og kom kun ind, når de var lækkersultne eller tørstige. Jeg havde et par dage i forvejen skåret en lidt kedelig ananas i mindre tern og placeret ternene i fryseren, hvilket gjorde det nemt at lave en hindbær-ananas freeze til hele banden, og de vakte meget stor glæde, da det både stillede tørsten og lækkersulten:-) Denne udgave af vores hindbær-ananas freeze er en mocktail – det vil sige, at den er alkoholfri, da det både var til os og til drengene, men den kan sagtens trylles om til en rigtig cocktail ved at tilføje 4 cl. vodka til både hindbær delen og 4 cl. vodka til ananas delen:-) Det er den perfekte drink til en varm sommerdag, hvor man trænger til at blive kølet lidt ned – og i følge vejrudsigten sker det i næste uge, så man kan ligeså godt være forberedt:-)
Hindbær-ananas freeze:
- 125 g. frosne hindbær
- 2 spsk. lys sirup
- 1 hel ananas – skåret i tern og frosset
- 1 liter danskvand
Start med at blende de frosne hindbær sammen med 1/2 liter danskvand og 1 spsk. sirup. Kom det i bunden af 4 glas.
Blend herefter ananas, 1/2 liter danskvand og 1 spsk. sirup. Kom det forsigtigt ovenpå hindbær “slush-icen” og server straks – gerne pyntet med fine friske hindbær:-)