Siden jeg blev introduceret til dadelkugler af min veninde Tine for nogle måneder siden, har jeg efterhånden lavet dem en hel del gange i forskellige variationer – til stor veltilfredshed herhjemme:-)
Vi har tilbragt størstedelen af weekenden udendøre og nydt at foråret endelig valgte at besøge os – hvis ikke for andet så for en kort stund i det mindste:-/ Jeg fik endelig malet huset, Jimmy og drengene plantede majs og bønner til forspiring, der blev slået græs på alle 15.000 kvm, Adrian fik bygget et bænkebidder-bo og Daniel plukkede enorme mængder mælkebøtter – det har bare været en helt igennem perfekt weekend. Men efter så megen frisk luft, så går man lidt kold midt på dagen, hvilket kræver lidt forkælelse til ganen:-) Lørdag eftermiddag spiste vi hjemmelavet koldskål i haven med kammerjunkere, jordbær og ananasstykker til. Søndag eftermiddag lavede jeg en lækker jordbær smoothie og serverede disse virkelig skønne dadelkuler med peanutbutter, chokolade og pistacienødder til. Begge dage gik alle mand mætte og veltilfredse fra bordet og i dag er jeg så heldig at have et par dadelkugler med i madpakken, det kan da kun blive en god dag;-)
Dadelkugler med peanutbutter, chokolade og pistacienødder: – 18 stk.
- 150 g. tørrede dadler uden sten
- 80 g. peanutbutter
- 30 g. usaltede pistacienødder
- 30 g. mørk chokolade (jeg bruger 72%)
- 1/2 tsk. vaniljesukker
Til pynt og overtræk:
- 60 g. mørk chokolade
- 30 g. usaltede pistacienødder
- 5 g. frysetørrede jordbær
- 10 g. kokosmel
Kom dadler, peanutbutter, pistacienødder og chokoladen i en skål, stavblend det og form 18 nogenlunde lige store kugler. Smelt chokoladen – gerne over et vandbad, hak pistacienødderne og blend frysetørrede jordbær og kokosmel sammen.
Tril hver kugle i chokoladen og herefter enten i pistacienødder eller jordbær/kokosmelet. Lad dadelkuglerne tørre inden servering. Et rigtig godt og sundt alternativ til slikskålen