Kirsebær er og bliver en rigtig lækker spise – de smager helt fantastiske, når de er friskplukkede, men de smager altså også rigtig skønt, når de er tilberedt – hvad enten de er lavet som saft, syltede eller som tærte:-) Sidstnævnte kirsebærtærte lavede jeg som et sødt punktum til en god middag sammen med gode venner for et par uger siden – og den blev vel modtaget:-) Mange kirsebærtærter laves med sure kirsebær, men jeg har bevidst valgt de søde af slagsen, da man på den måde kan reducere mængden af sukker i fyldet. En helt fantastisk klassiker med et lille twist af crumble:-)
Cherry crumble pie – Kirsebærtærte:
Crumble:
- 180 g. smør
- 225 g. sukker
- 250 g. hvedemel
- 1 tsk. salt
Fyld:
- 600 g. søde kirsebær
- 110 g. sukker
- 2 spsk. hvedemel
- 2 spsk. citronsaft
- 1/2 tsk. salt
Pynt:
- 150 g. hvid chokolade
- Lidt piskefløde
- Eventuelt kirsebær
Bunden: Pisk smør og sukker luftigt. Tilsæt salt og mel og pisk det lidt – således at det ikke samler sig helt, men stadig har konsistensen som “krummer”. 2/3 del af dejen fordeles i et ovnfastfad (str. 20*20 cm) beklædt med bagepapir.
Fyldet: Bland udstenede kirsebær, sukker, mel, citronsaft og salt sammen i en skål og kom det herefter ovenpå dejen i fadet.
Til slut fordeles den resterende del af dejen over kirsebærfyldet og tærten kommes i ovnen ved 190 grader i ca. 1 time og 10 minutter. Kirsebærtærten skal køles helt ned, inden den pyntes med smeltet hvid chokolade blandet med en lille smule fløde, så det får det rigtige konsistens.
Håber kagen smager lige så godt som den ser ud, det er lige kagen efter min smag,den kan jeg godt lave når vi får gæster næste gang. Jeg vil nok udelade chokoladen og servere flødeskum til. Var i Ringkøbing i går,fik der en kage med mirabeller og med crumble top og serveret med flødeskum, smagte dejligt.
Den smagte rigtig skønt, mutti. Jeg kan lave den igen, næste gang I kommer:-) det lyder også rigtig lækkert med mirabella tærten!!