Nytårs cheesecake med champagne og jordbær

Vi passer vores to små niecer i et par dage – og jeg skal lige love for, at der er liv og glade dage i det lille hjem:-) Nu sover hele banden og jeg sidder på sofaen og puster ud sammen med min bedre halvdel:-) Vi har både leget på vores legeplads, spillet spil, leget på værelset og hygget med tegnefilm til den store guldmedalje – og nu stilhed:-D

Her til aften har vi lavet en lille mini udgave af nytårsaften – med både forret, hovedret og dessert:-) Forretten, en rigtig lækker og cremet lakseroulade, er måske ved første øjekast ikke det mest børnevenlige – men heldigvis er både vores lopper og pigerne stort set alt spisende, og lakserouladen fik hurtig ben at gå på:-) Hovedretten, derimod, er en af de absolut mest børnevenlige retter, jeg kender – nemlig Spaghetti bolognese:-) og den forsvandt – på samme måde som lakserouladen, som dug fra solen. Her skulle man måske tro, at sulten hos de fire små var stillet, men der var dog lige plads til en lille is til hver:-) Jimmy og jeg spiste et stykke virkelig lækker nytårs cheesecake med champagne og jordbær – den var dælme god:-) Vi sluttede af med at slå mave på sofaen, mens vi så Ramasjang:-)

Og nu tilbage til denne aftens nytårs chessecake med champagne og jordbær – det er mit bud på en fortryllende nytårsdessert – fyldt af sødme fra jordbær og en dejlig eftersmag af champagne. Nytårsaften skal vi, som bekendt, holde i det jyske med mad udefra, men jeg har haft denne cheesecake med champagne og jordbær i tankerne længe, så den skulle altså prøves af;-) Desserten består af en lækker kiksebund lavet primært af digestive kiks. Fyldet består af en god blanding af kondenseret mælk, flødeost og champagne – hvilket har vist sig at være en særdeles lækker smagskombination. Jeg har valgt at lave en creme fraiche topping til, da den bidrager med en dejlig syrlig smag til kagen, men denne kan sagtens undlades. champagne-cheesecake, cheesecake, nytaar, nytaarsdessert, dessert

 

Cheesecake med champagne og jordbær: – 24 cm. springform

Bund:

  • 20 digestive kiks
  • 20 g. smør
  • 1 1/2 spsk. sukker

Fyld:

  • 2 dl. champagne eller lignende
  • 400 g. philadelphiaost (ikke light)
  • 1 dl. kondenseret mælk
  • 200 g. sukker
  • 1 1/2 spsk. majsstivelse
  • 1 let sammenpisket æg
  • 1 æggeblomme
  • En god håndfuld jordbær

Topping:

  • 1/2 l. creme fraiche
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker

Start med at bringe champagnen i kog i en lille gryde og lad det koge ind til ca. halvdelen. Tag det herefter af varmen og lad det køle ned.

Blend digestive kiksene, smelt smørret og bland de to ingredienser sammen med sukker. Kom det i en springform dækket med bagepapir i bunden og smurt med smør i siderne. Stil til side, imens fyldet laves.

Pisk philadelphiaost og sukker sammen – tilsæt kondenseret mælk, nedkølet champagne og majsstivelse. Æg og æggeblomme hældes ved og det hele piske godt sammen.
Skær jordbærrene i skiver og fordel dem på hele bunden i et jævnt lag. Hæld herefter fyldet over og kom kagen i ovnen ved 190 g. i 45-50 minutter, indtil cheesecaken er fast.

Lav toppingen ved at blande creme fraiche, sukker og vaniljesukker sammen. Hæld det over kagen og kom den tilbage i ovnen ved samme varmegrader i ca. 5 minutter. Lad kagen køle lidt ned på køkkenbordet inden den stilles på køl i nogle timer – meget gerne natten over. Pynt den efter smag og behag og nyd den gerne med en sød moussende vin:-)

Rigtig godt nytår:-)

champagne-cheesecake, cheesecake, nytaar, nytaarsdessert, dessert

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *