Vores høns lægger, endnu, en hel del store flotte æg hver dag, hvilket er virkelig lækkert, men jeg ved, at det er en stakket frist, da hønsene er noget mindre produktive i vinterhalvåret, så det er med at udnytte æggene til en masse lækre retter nu, mens der stadig er overflod:-) Vi får ofte blødkogte æg på morgenbordet i weekenden, men lidt variation skader jo ikke, så på dage, hvor vi har ekstra god tid, så laver jeg indimellem en portion af disse populære æggemuffins. De er både nemme at lave og lækre at spise – en slags mini æggekage:-) man kan variere fyldet, så det passer lige til ens egne smagsløg – jeg er særligt glad for denne variant med spinat og pølser.
Æggemuffins med spinat: – 12 stk
- 8 æggehvider
- 3 hele æg
- 1 1/2 dl. letmælk
- 5 pølser
- 30 g. spinat
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
Pisk mælk, æggehvider og de tre hele æg sammen i en skål. Hak spinaten fint og skær pølserne i skiver – kom det i æggemassen, tilsæt salt og peber og bland det hele godt. Smør en muffinform (helst i silikone) godt med olivenolie. Hvis man ikke har en silikoneform kan man alternativt bruge små papirs forme. Bages i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter. Serveres lune direkte fra ovnen.