Syltede kirsebær

Som jeg har fortalt om tidligere, så var vi på kirsebærjagt for et par uger siden – 15 kg store flotte røde kirsebær blev det til. Nogle af dem blev naturligvis konsumeret med det samme, men størsteparten blev udstenet og placeret i fryseren og bliver brugt hen ad vejen som tiden passer til det. De næste fem dage holdes der derfor kirsebær festival på bloggen med masser af skønne og meget forskellige opskrifter med de søde, røde bær:-)

Dagens opskrift er syltede kirsebær – en virkelig lækker delikatesse, der passer perfekt til både kage og som tilbehør til is. De syltede kirsebær kan også laves til kirsebærsauce, når vi rammer jul:-)syltede-kirsebær, syltede-kirsebaer, kirsebær, kirsebaer, opskrift, hjemmelavet, sylt

Syltede kirsebær: – 3 mellemstore sylteglas

  • 750 g. søde kirsebær
  • 3 1/2 dl vand
  • 350 g. rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl. amaretto
  • Atamon til glassene

Vand, rørsukker og en flækket vaniljestang kommes i en gryde og bringes i kog og småkoger indtil sukkeret er opløst. Fordel de udstenede kirsebær ligeligt i atamonskyllede glas. Hæld 1/3 del af amarettoen i hvert glas og afslut med at overhælde kirsebærrene med det varme sukkervand. Lad de syltede kirsebær trække i minimum i uge. Stilles mørkt og køligt – hvis du ikke ønsker at blive konserveringsmiddel, så kan du med fordel fryse de syltede kirsebær.syltede-kirsebær, syltede-kirsebaer, kirsebær, kirsebaer, opskrift, hjemmelavet, sylt

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *