Browniekage med skovbær mousse og frisk frugt

I sidste uge havde vi fornøjelsen af mine forældre, onkel og tantes selskab. De var taget på miniferie i det sjællandske ferieland – og vi var så heldige at være med til al hyggen:-) De havde slået lejr på centralhotellet i Køge – og jeg har ladet mig fortælle, at det er en anbefalelse værdig:-) Fredag hyggede vi herhjemme og vi havde aftalt, at “de gamle” skulle tage en kage med til kaffen – og hvilken kage – en superlækker browniekage med skovbær mousse. Jeg besluttede mig straks for at forsøge mig med at gengive den – og som sagt så gjort:-) Den blev ikke helt magen til, men jeg er ganske godt tilfreds med resultatet – en god tung chokolade browniebund som står i kontrast til den syrlige skovbær mousse – min første mousse til dato og forøvrigt også første gang jeg har arbejdet med husblas – ikke så svært som først antaget:-) Inspirationen til moussen fandt jeg på dr.dk. Jeg har dog lavet lidt om i opskriften, så den blev, som jeg gerne ville have den. skovbaerkage, browniebund, opskrift, mkage, soede-sager, dessert

Browniekage med skovbær mousse og frisk frugt

Browniebund:

  • 225 g. smør
  • 450 g. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 120 g. kakao
  • 4 æg
  • 1 1/2 tsk. vaniljesukker
  • 170 g. hvedemel

Skovbær mousse:

  • 200 g. frossen skovbær blanding
  • 90 g. sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 stang vaniljestang
  • 1/2 l. fløde
  • 5 blade husblas

Diverse:

  • Bær til pynt
  • Chokoladekugler

Browniebunden: Smelt smørret i en lille gryde, køl smørret lidt ned og pisk det herefter sammen med sukker, salt og kakao. Tilsæt vaniljesukker og æggene – et ad gangen. Pisk til dejen har en ensartet konsistens. Tilsæt til sidst melet og pisk det hele godt sammen. Kom dejen i en smurt 30 cm. springform med bagepapir i bunden. Bages i ovnen ved 170 grader i 40-45 minutter.

Skovbær mousse: Skovbær, sukker, citronsaft og vaniljestang kommes i en en gryde og bringes i kog. Lad blandingen småkoge i ca. 10 minutter. Sæt husblas i blød. Blend og si herefter skovbærblandingen. Vrid husblassen og kom det i den varme skovbærblanding og rør rundt til det er opløst. Pisk fløden til en let skum. Vend lidt af fløden i skovbærrene og vend herefter skovbærblandingen i resten af fløden. Kommes på køl i et kvarters tid.

Til slut smørres moussen jævnt på browniebunden og kagen pyntes med bær og som her med chokoladekugler:-)

skovbaerkage, browniebund, opskrift, mkage, soede-sager, dessert

4 thoughts on “Browniekage med skovbær mousse og frisk frugt

  1. Den ser super lækker ud. Glæder mig til at lave/smage den.
    Mon kagen kan laves og stilles på køl dagen før?

    1. Hej Anne, Jeg beklager det sene svar. Og tusind tak for din besked. Jeg har ikke selv prøvet at lave den dagen før, men jeg tænker sagtens at det kan lade sig gøre. Mvh. Mie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *