Oreo cheesecake – islagkage

Jeg elsker at prøve kræfter med nye og spændende opskrifter – i særdeleshed kageopskrifter:-) Jeg har haft lyst til at lave en oreo cheesecake, siden min svigerinde og svoger fortalte om deres kageoplevelse i Florida tidligere på året. Men istedet for at servere cheesecaken som en kage, så skulle min version være en islagkage – og sådan blev det:-) Den er så nem og ligetil at lave – og så tager den ikke mange minutter at gøre klar, da den jo ikke skal en tur i ovnen:-) Jeg er rigtig glad for smagen af oreos, og de er også at finde i hele islagkagen – lige fra bunden, til fyldet og sørme også på toppen. Man kan jo selvfølgelig pynte cheesecaken helt efter eget ønske. Jeg valgte at knuste et par oreos, hakke lidt mandler, lave en hurtig marengs af 1 æggehvide og 50 g sukker og toppe med friskplukkede brombær – jeg tror snart, at den skal på dessert menuen igen:-)  oreo-cheesecake, oreo, cheesecake, opskrift, hjemmelavet, islagkage, marengs, brombaer

Oreo cheesecake: – 20 cm. springform

Bund: 

  • 20 oreos
  • 75 g. smør

Fyld:

  • 2 bg. philidelphiaost (400 g.)
  • 3/4 del af en dåse kondenseret mælk
  • 1,25 dl. piskefløde
  • 5 oreos

Start med at lave bunden ved at blende eller hakke de 20 oreos helt fint. Smelt smørret i en lille gryde og bland oreos og smørret sammen, så det får en ensartet konsistens. Pres det herefter i bunden af din springform, så det bliver så jævnt som muligt. Kom bunden i fryseren, mens fyldet laves.

Fyldet laves ved at piske flødeost og kondenseret mælk sammen – 3 minutters tid er passende. Imens piskes fløden til flødeskum og de 5 oreos hakkes groft. Vend flødeskummen og de hakkede oreos i oste blandingen. Fyldet kommes herefter ovenpå bunden og springformen stilles endnu en gang i fryseren – denne gang i minimum 3 timer.
Cheesecaken behøver nødvendigvis ikke at serveres som islagkage, den kan også sagtens serveres som en almindelig kage, så skal den blot stå på køl i køleskabet i nogle timer istedet for på frys:-)

oreo-cheesecake, oreo, cheesecake, opskrift, hjemmelavet, islagkage, marengs, brombaer

 

Velbekomme og rigtig god fredag:-)

7 thoughts on “Oreo cheesecake – islagkage

  1. Jeg vil meget gerne lave den. Dog bare som en hel normal cheesecake. Jeg er glad for, at jeg fandt din opskrift, da jeg slet slet ikke kunne finde nogen, hvor der både var piskefløde og kondenseret mælk i. Ikke engang på de amerikanske hjemmesider. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *