Vi nyder vores lille miniferie herhjemme. I skrivende stund sidder Jimmy og Adrian og samler lego nedenunder, alt imens Daniel tager sig en velfortjent middagslur (hvilket sker meget sjældent) og hvederne til i aften hæver. Så jeg har set mit snit til at sætte mig på hjemmekontoret og forfatte et mindre blogindlæg om vores aftensmad for et par dage siden:-) Mørbrad i fad – en sand klassiker – lidt a la mormormad – det smager altid forrygende, fyldt med gode sager:-) Jeg har dog twistet det klassiske en smule og brugt mornaysauce fremfor fløde, men det bliver den – efter min mening – bare endnu bedre af:-) Drengene elsker den og fadet er som regel helt tom, når vi går fra bordet. Jeg er rigtig glad for den hjemmelavede mornaysauce, men på travle dage eller på dage hvor overskuddet ikke er til det helt store, så køber jeg den gladeligt færdiglavet. Svinemørbraden kan også sagtens udskiftes – for eksempel med fadkoteletter.
Mørbrad i fad
Ingredienser
Mørbrad i fad
- 5-600 g Mørbrad
- 150 g Bacon
- 1 glas Syltede hvidløg i chiliolie
- 1 ds Hakkede tomater med hvidløg
- 1 tsk Salt
- Friskkværnet peber
- 1/2 l Mornaysauce
Mornaysauce (Stor portion)
- 50 g Smør
- 2 spsk Hvedemel
- 5 dl. Letmælk
- 1 1/2 dl Fløde
- 1 Æggeblomme
- 30 g Revet mozzarella
- 35 g Friskrevet parmasanost
- Salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Puds svinemørbraden og skær den i passende skiver – ca. 1-1 1/2 cm tykke. Krydr med salt og peber og steg mørbrad stykkerne på panden så de lige får farve – ikke længere
- Kom mørbradstykkerne i et smurt ildfast fad
- Rens champignons og skær dem i skiver og steg dem på panden et par minutter
- Hæld de ristede champignons over mørbrad stykkerne
- I en skål blandes mornaysauce (se opskriften længere nede) og hakkede tomater
- Stavblend halvdelen af de syltede hvidløg (uden olien) og kom det i saucen – smag til med salt og peber
- De resterende syltede hvidløg (uden olien) kommes i saucen hele og saucen hældes over mørbrad og champignons
- Kom fadet i ovnen ved 200 grader i 30 minutter
- Steg bacon sprødt på panden
- Når mørbradfadet er færdig kommes bacon ovenpå og så er fadet ellers klar til servering sammen med enten ris eller kartoffelmos
Mornaysauce
- Smelt smørret i en lille gryde og kom herefter melet ved og rør det godt sammen til en “melbolle”
- Tilsæt mælken og kog det op ved konstant piskning – lad det småkoge i fire-fem minutter og sørg for at piske i det med jævne mellemrum, så det ikke brænder på
- Kom revet mozzarella ost og parmasanost i saucen
- Fløden og æggeblommen piskes let sammen og tilsættes til slut i ostesaucen
- Smag til med salt og peber