Mørbrad i fad

moerbrad-i-fad, aftensmad, opskrift, hjemmelavet-mornaysauce, ris, bacon, aerteskud, svinemoerbrad
Lækker og utrolig velsmagende ovnret
Forberedelse30 min
Tilberedning30 min
Samlet tid1 t
Ret: Aftensmad
Køkken: dansk
Keyword: børnevenlig, ovnretter, svinekød
Antal: 4 personer

Ingredienser

Mørbrad i fad

  • 5-600 g Mørbrad
  • 150 g Bacon
  • 1 glas Syltede hvidløg i chiliolie
  • 1 ds Hakkede tomater med hvidløg
  • 1 tsk Salt
  • Friskkværnet peber
  • 1/2 l Mornaysauce

Mornaysauce (Stor portion)

  • 50 g Smør
  • 2 spsk Hvedemel
  • 5 dl. Letmælk
  • 1 1/2 dl Fløde
  • 1 Æggeblomme
  • 30 g Revet mozzarella
  • 35 g Friskrevet parmasanost
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Puds svinemørbraden og skær den i passende skiver – ca. 1-1 1/2 cm tykke. Krydr med salt og peber og steg mørbrad stykkerne på panden så de lige får farve – ikke længere
  • Kom mørbradstykkerne i et smurt ildfast fad
  • Rens champignons og skær dem i skiver og steg dem på panden et par minutter
  • Hæld de ristede champignons over mørbrad stykkerne
  • I en skål blandes mornaysauce (se opskriften længere nede) og hakkede tomater
  • Stavblend halvdelen af de syltede hvidløg (uden olien) og kom det i saucen – smag til med salt og peber
  • De resterende syltede hvidløg (uden olien) kommes i saucen hele og saucen hældes over mørbrad og champignons
  • Kom fadet i ovnen ved 200 grader i 30 minutter
  • Steg bacon sprødt på panden
  • Når mørbradfadet er færdig kommes bacon ovenpå og så er fadet ellers klar til servering sammen med enten ris eller kartoffelmos

Mornaysauce

  • Smelt smørret i en lille gryde og kom herefter melet ved og rør det godt sammen til en “melbolle”
  • Tilsæt mælken og kog det op ved konstant piskning – lad det småkoge i fire-fem minutter og sørg for at piske i det med jævne mellemrum, så det ikke brænder på
  • Kom revet mozzarella ost og parmasanost i saucen
  • Fløden og æggeblommen piskes let sammen og tilsættes til slut i ostesaucen
  • Smag til med salt og peber

Noter

Det er en stor portion mornaysauce. Det resterende kan gemmes et par dage i køleskabet og eventuelt bruges i en lækker lasagne