Hvis du lige står og mangler en lækker forret til gæstemenuen, så vil jeg gerne anbefale denne skønne laksesalat med rejer, mango, avokado og en cremet dilddressing – der både er en lækkerbisken for øjne og gane:-) Den er nem og hurtigt at bikse sammen og smager fantastisk – fyldt med dejlige smage, der komplimenterer hinanden på bedste vis. Philadelphia osten gør, efter min mening, dressingen meget bedre og langt mere cremet, end en dilddressing blot lavet på creme fraiche og er på alle måder prikken over i’et i denne lækre forret. Jeg har også før lavet laksesalaten som en luksuriøs frokost – hvilket virkelig kan anbefales til dage, hvor man trænger til lidt ekstra selvforkælelse:-)
Laksesalat med rejer, mango og avokado: – 4 personer
- 100 g. røget laks i skiver
- 200 g. rejer
- 1 avokado
- 1/2 mango
- 1 stor håndfuld friske basilikumblade
- 1 håndfuld cherrytomater
Dilddressing:
- 2 spsk. creme fraiche
- 1 spsk. Philadelphia ost
- 1 tsk. tørret dild
- Friskkværnet salt og peber
Laksesalat – skær eller klip laksen i mindre stykker, optø rejerne, skær avocado og mango i små tern, halver tomaterne og basilikumbladende. Bland det hele sammen og portionsanret laksesalaten i fine glas.
Dilddressing: Rør alle ingredienserne sammen og anbring det på køl indtil servering.
Laksesalaten serveres med et lækkert flütes eller som her ristede rugbrødsstænger.