Hjemmebagte flutes

I går aftes var det oplagt at spise en god og varmende suppe, da vejret mindede mere om efterår end sommer. Samtidig var den mindste loppe, som nævnt, syg med feber og suppe er og bliver altså godt, når man ikke er helt på toppen. Til suppen havde jeg lavet disse lækre og luftige hjemmebagte flutes. De er virkelig nemme og hurtige at bikse sammen og smager ikke mindre end fantastiske:-) De hjemmebagte flutes smager selvfølgelig ikke kun godt til suppe, de passer til alverdens skønne retter og er også perfekte som sandwichbrød:-)hjemmebagte-flutes, opskrift, flutes, luftige-flutes, hjemmebag, bagvaerk

Hjemmebagte flutes: – 3 brød

  • 25 g smør
  • 2 1/2 dl vand
  • 2 1/2 dl ymer
  • 25 g gær
  • 425 g hvedemel
  • 200 g sigtemel
  • 1 tsk salt

Smørret smeltes i en gryde og vand og ymer tilsættes – temperaturen skal være fingervarmt. Hæld de flydende ingredienser i en skål og opløs gæren heri. De tørre ingredienser hældes i, og det hele æltes godt igennem. Skal hæve i ca 1 times tid.
Dejen æltes herefter godt igennem og deles i tre lige store dele og formes til flutes. Efterhæver på bagepapir i ca 30 minutter.
Bages i ovnen ved 250 grader i ca. 20-25 minutter alt efter ovn.
Hvis man ikke lige får spist alle tre flutes, så kan de sagtens fryses ned til en anden god gang, hvor de blot skal lunes i ovnen, når først de er tøet op:-)hjemmebagte-flutes, opskrift, flutes, luftige-flutes, hjemmebag, bagvaerk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *