En klassisk mojito går man aldrig galt i byen med, og mojitoen har de seneste mange år været min absolutte favorit, når jeg er ude med veninderne. Men den klassiske version har nu fået skarp konkurrence af disse helt fantastiske hindbær mojitos. Jeg er så vild med hindbær i alle afskygninger og da jeg fandt nogle store og lækre eksemplarer besluttede jeg mig for at prøve kræfter med denne skønne cocktail , som vi nød sidste lørdag aften, da drengene var lagt i seng. Det syrlige fra limen, det søde fra hindbær siruppen og myntesmagen har vist sig at være en rigtig lækker smagskombination – en helt fantastisk cocktail, der passer perfekt til en lun forårsdag eller varm sommeraften i haven:-)
Hindbær mojitos: – 1 cocktail
- 2 cl Barcardi Razz (alm. hvid rom kan også sagtens bruges)
- 1 dl. hindbærsirup
- 1/2 lime
- 1 lille håndfuld mynteblade
- Danskvand efter behov
- Isterninger
- Hindbær, lime og mynte til pynt
Hindbærsirup:
- 1 1/2 dl. hindbær
- 2 dl. sukker
- 4 dl. vand
- 1 knsp. salt
Hindbærsiruppen: Kom hindbær, vand, sukker og salt i en lille gryde. Bring det i kog og lad det småkoge i 5-10 minutter. Kom herefter siruppen i en blender. Køl det helt ned – jeg satte det i fryseren, så siruppen var helt koldt, inden jeg skulle bruge den. Der er nok til 5-6 cocktails, det resterende kan fryses ned og gemmes til en anden god gang:-)
Hindbær mojitos: Mos lime skåret i mindre stykker og mynte i et glas. Når saften er presset godt ud kommer du isterninger og rom i glasset sammen med hindbærsirup – spæd op med danskvand og pynt din cocktail med lime skåret i skiver, mynte og hele hindbær.
Har du lyst er du mere end velkommen til at følge med på instagram og på facebook.