En Daim islagkage er et stort hit hos de allerfleste. Jeg har efterhånden lavet min daim islagkage en hel del gange og det er uden tvivl en af de desserter, jeg får flest rosende ord for. Og en ekstra bonus ved desserten er, at den er ualmindelig nem at give sig i kast med og så tager det ikke alverdens tid at bikse den sammen. Sidste nytårsaften var mit bidrag til nytårsmenuen min daim islagkage – og den blev vel modtaget hos både store og små, så der er ikke grund til at tage specielle hensyn til de mindste – alle kan være med:-)
Daim Islagkage: Springform 25 cm.
Mandelmarengs bund:
- 4 æggehvider
- 270 g. sukker
- 175 g. mandler
Daim is:
- 1/2l. fløde
- 6 æggeblommer
- 6 spsk. sukker
- 1/2 vaniljestang
- 3x dobbelt daim
Mandelmarengs bund: Pisk æggehvider og sukker til en cremet marengs. Hak mandlerne fint i en minihakker eller lignende. Vend de hakkede mandler i marengsen, så det bliver en jævn masse. For bunden af springformen med bagepapir og kom mandelmarengsen heri. Bag bunden midt i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter. Lad bunden køle helt ned imens du laver isen.
Daim is: Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra 1/2 vaniljestang sammen. I en anden skål piskes fløden til skum. Hak daim i små stykker og kom det i æggeblandingen. Vend til sidst fløden heri og hæld ismassen ovenpå mandenmarengs bunden. Kom din daim islagkage i fryseren i mindst et døgns tid. Jeg laver ofte islagkagen en til to ugers tid i forvejen – så er der ingen stress på dagen:-)