I påsken hyggede vi ekstra meget og spiste en del flere søde sager, end vi normaltvis gør herhjemme, hvilket drengene var helt med på;-) og da jeg fortalte familien, at jeg ville lave disse lækre daim cookies, vakte det stor jubel hos store og små:-) De ser måske ikke ud af meget, men de er stærkt vanedannende:-)
Daim cookies: – ca. 20 stk.
- 200 g. blødt smør
- 80 g. brun farin
- 80 g. rørsukker
- 1 æg
- 4 spsk. vand
- 3 stk dobbelt daim
- 300 g. hvedemel
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. natron
Smør, brun farin og rørsukker piskes sammen til det er lyst og luftigt. Tilsæt så ægget og pisk i 3-4 minutter. Hæld hvedemel, vaniljesukker og natron i massen og rør godt rundt. Hak daim i tilpas små stykker og vend det godt i dejen.
Kom bagepapir på en bageplade og kom små klatter dej herpå – Sørg for flade dem godt ud og ha ikke for mange på hver plade:-) Alternativt kan du rulle dejen til en lang pølse (husk godt med mel på bordet) og skære dine daim cookies ud (så bliver de også mere ensartede). Sættes i ovnen i 6-7 minutter ved 200 grader (varmluft). Lad dem køle godt af på en rist inden de serveres. Kan gemmes i en kagedåse – hvis der altså er flere tilbage;-)