Coq au vin – fransk og forførende

I går aftes havde jeg rigtig god tid til at lave mad og hygge med det. Ungerne legede lystigt på legeværelset og Jimmy var travlt beskæftiget i haven:-) Jeg havde besluttet mig for at lave coq au vin, som må betegnes som en sand fransk klassiker – det er virkelig nem ret at gå til og den skuffer aldrig. Kyllingen havde vi i fryseren og er en af vores egne haner, som vi slagtede tidligere på året. Det smagte helt forrygende, og der blev lavet en forespørgsel på, at det gerne må komme på menuen snart igen – så er der noget ved at lave mad:-)

Coq au vin:

  • Smør til stegning
  • 2 kg. hel kylling
  • 200 g. bacon i tern
  • 3 store løg
  • 250 g. rensede champignoner
  • 2 spsk. hvedemel
  • 5 dl. rødvin
  • 3 dl. hønsebouillon
  • 2 fed hvidløg skåret i halve
  • 3 laurbærblade
  • En god håndfuld friske timiankviste
  • 1/2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 25 g. koldt smør
  • Bredbladet persille
  • Tilbehør: Basmatiris
coq-au-vin, persille, ris, bacon, champignon
– Coq-au-vin –

Start med at skære champignonerne i halve, hak løgene og parter kyllingen i 8 stykker. Steg så bacon i tern et par minutter i en stegegryde. Tag det herefter op og læg det på et stykke køkkenrulle som kan suge noget af fedtet fra. Kom nu champignonerne og løgene i gryden og lad det brune i 2-3 minutter, tag det op og læg det til side. Kom en lille skefuld smør i gryden og steg kyllingestykkerne i ca. 3 minutter på hver side. Når kyllingen er stegt kommes hvedemel ved og det vendes godt sammen. Nu kommes champignoner, løg og bacon tilbage i gryden, tilsæt så bouillon, rødvin, hvidløg, laurbærblade, timian, salt og friskkværnet peber og lad det småsimre under låg i en times tid. Når tiden er gået “fiskes” kyllingestykkerne og resten af fyldet op og kommes på et fad.

coq-au-vin, persille, ris, bacon, champignon
– Klar til servering –

Saucen varmes op og koger i ca. 5 minutter uden låg. Tag så gryden af varmen og kom koldt smør i og pisk det sammen til smørret er smeltet. Saucen hældes over kyllingen og de øvrige ingredienser. Pyntes med bredbladet persille og serveres med ris.

 

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *