Brændenælde pesto

Det virker altså lidt mærkeligt og lille smule forkert at spise brændenælder – de er afsindig irriterende at have i sin have, de brænder som bare pokker og de er ikke ligefrem indbegrebet af kræs. Men når man først har prøvet at spise de grønne blade, så får man et lidt andet forhold til brændenælderne. Brændenælder smager lidt som spinatblade – de er milde i smagen, virkelig sunde og er samtidig fyldt med jern – sørg for at bruge de friske topskud til din brændenælde pesto, da de smager bedst. En god ide, når man går ud for at høste, er at have handsker på – ellers fortryder man det med garanti i en rasende fart;-)
Jeg serverede pestoen til en rigtig lækker salat bestående af blancherede asparges skåret i små stykker, cherrytomater skåret i halve, salatblade og rødløg skåret i skiver – nemt og lækkert.

Brændenælde pesto:

  • 3 store håndfulde brændenælder
  • 3 spsk. parmasanost
  • 20 g. pinjekerner
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1 spsk. limesaft
  • 1/2 dl. olivenolie
braendenaelde-pesto, braendenaelde, pesto, opskrift, asparges, cherrytomater, roedloeg, salat
– En god salat med brændenælde pesto –

Kog brændenælde bladene i 5 minutter. På den måde stopper deres evne til at brænde, hvilket jo er meget rart, hvis man skal spise dem;-)
Blend derefter brændenælder, revet parmasanost, pinjekerner, hvidløg, limesaft og olivenolie – spæd eventuelt op med lidt ekstra olivenolie, hvis du vil have en lidt tyndere konsistens.
Servere pestoen som her med en lækker salat eller ovenpå et lækkert stykke brød

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *