Der findes næsten ikke en større luksus end et overdådigt morgenbord en weekend morgen. Til hverdag spiser vi som regel havregryn herhjemme og så gør vi lidt ekstra ud af morgenerne, når vi når til lørdag/søndag. Der er altid æg at finde på bordet. I øjeblikket giver vores høns 6 æg om dagen, men om lidt, når de sidste to damer kommer op i omdrejninger, så havner vi på 8 styks om dagen:-) Vi varierer gerne morgen æggene, så ind imellem står den på de klassiske blødkogte, andre gange de fantastiske Æggemuffins og så er vi også ret så glade for den scrambled version. Ud over æg er koldhævede boller næsten altid en del af morgenbordet og skal det være ekstra godt, så serverer jeg en god omgang pandekager til.
Pandekager smager jo dejligt og findes i et utal af variationer – både de klassiske og de lidt sundere af slagsen. Jeg har efterhånden lavet disse blå- og hindbær pandekager en del gange – både fordi de smager rigtig dejligt og så er de jo også semi sunde, hvis der er noget der kan hedder det;-) Jeg bruger en blinispande til formålet, men en almindelig pande kan også sagtens bruges.
Blåbær/ hindbær pandekager:
- 200 g. hvedemel
- 2 æg
- 3 dl. kærnemælk
- 3 1/2 spsk. sukker
- 2 spsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
- 125 g. blåbær
- 75 g. hindbær
Blend både blåbær og hindbær “groft” – uden at det bliver til saft. Bland herefter alle ingredienserne sammen og kom lidt dej på panden – husk godt med smør på panden, så pandekagerne ikke brænder sig fast. Jeg serverer som oftest sirup til pandekagerne – sidste gang en æblesirup med vanilje – virkelig lækkert:-)