Den japanske nudelret beef ramen er meget populær i tiden, både fordi det smager helt fantastisk, det er nemt og forholdsvis hurtigt at lave og så er beef ramen sund og fyldt med gode sager. At kalde min version af denne skønne ret for beef ramen er måske en smule misvisende, da ramen rent faktisk er hvedenudler og ikke risnudler som jeg har brugt i min opskrift, men jeg er nu en gang ret vild med risnudler og ikke den store fan hvedenudler, så sådan blev det:-)
Beef ramen: – til 4 personer
- 4 gode bøffer
- 1,7 liter oksebouillon
- 4 spsk. soyasauce
- 2 spsk. østerssauce
- Saften fra 1 1/2 lime
- Ingefær efter smag
- 4 æg
- 1 bdt. forårsløg
- 4 stængler bladselleri
- 1 rød peberfrugt
- 3-400 g. risnudler
Steg dine bøffer så de er mediumstegt. Skær dem i tynde skriver, læg dem til side og hold dem lune. Kog æggene så de er smilende, jeg koger dem 7 minutter, så er de, efter min mening, perfekte. Skær grøntsagerne i skiver. Normalt ville jeg også tilsætte bønnespirer, men de var ikke til at opdrive, da jeg skulle bruge dem, så det må blive næste gang. Bring nu oksebouillon i kog, jeg brugte 3 bouillontegninger til 1,7 liter vand. Når det koger tilsættes soyasauce, østerssauce, limesaft og ingefær efter smag og behag, jeg brugte 1 tsk. da jeg egentlig ikke er så vild med ingefær, men det giver altså lidt kant til smagen. Kog risnudlerne efter anvisningen på pakken. Anret herefter nudlerne i en skål og hæld suppen over. Til slut kommes grøntsagerne, kødet og æggene ovenpå suppen og retten er klar til at blive serveret. Lækker og nem aftensmad:-)