Aftensmaden i går bestod af teriyaki marineret mørbrad med fuldkornsnudler, som er dejlig let asiatisk ret, som jeg er helt sikker på kommer på menuen en anden god gang. Den tager lidt tid at forberede, men den er, efter min mening, ventetiden værd. Maden faldt dog ikke i alles smag, så jeg var nødt at lave en rugbrødsmad til mindstemanden, men tre ud af fire var rigtig glade for resultatet:-)
Teriyaki marineret mørbrad med nudler:
Kødet:
- 500 g. svinemørbrad
- 2 dl. teriyakisauce
- 4 fed hvidløg presset
- 1 1/2 spsk. revet ingefær
- saft fra 1 lime
- 3 spsk. sesamolie
- Olivenolie til stegningen.
Grøntsager:
- 1 bdt. forårsløg
- 3/4 af en stor spidskål
- 6 gulerødder
- 100 g. sukker
- 1 dl. hvidvinseddike
- 2 spsk. revet ingefær
Tilbehør:
- 250 g. fuldkorns nudler
Bland teriyakisauce, hvidløg, lime saft, ingefær og sesamolie sammen i en skål. Puds mørbraden og skær den i små stykker. Kom mørbraden i marinaden og lad den stå et par timer.
Skær gulerødderne i stave, forårsløgene i små ringe og snit spidskålen fint. Kog grøntsagerne et par minutter i letsaltet vand og lad dem herefter dryppe af.
Sukker og hvidvinseddike kommes i en lille gryde og koges op, når sukkeret er opløst tilsættes revet ingefær. Blandingen hældes over de let kogte grøntsager og holdes varme til servering.
Steg herefter svinemørbraden i olivenolie i ca. 5-7 minutter. Imens koges fuldkorns nudlerne efter anvisning.
En virkelig lækker ret med god smag af Asien. Mørbraden kan sagtens udskiftes med både kylling eller oksekød i strimler.