Forspiring til drivhuset

Nu er tiden endelig kommet til at forspire til drivhuset (forspiring til køkkenhaven venter vi lige en måneds tid med) Vi var så heldige, at der fulgte et drivhus med, da vi købte stedet her. Og vi har virkelig udnyttet dets potentiale til fulde de sidste tre somre, hvor vi har boet her. I år skal ikke være nogen undtagelse:-) Som skrevet i et tidligere indlæg, så vil vi flytte drivhuset i år, så det kommer til at stå i nærheden af vores køkkenhave, på den måde er det hele er samlet, hvilket gør det nemmere, når der skal høstes grøntsager. Det betyder så at flytningen gerne skal klares inden vi når til udplantningen i slut april/start maj.

Vi startede forspiringen op i vores køkkenvindue i sidste uge, og til vores store overraskelse, kom de første spirer allerede op tre dage senere, så måske vi får et pladsproblem om et par uger:-)

chili, tomat, agurk, melon, peberfrugt, cantaloup, forspiring
– De første spirer er på vej op:-) –

De sidste par år har vi haft stor held med at dyrke meloner – både honning- og vandmeloner, så vil vi også give os i kast med i år – denne gang bliver det cantaloup-meloner, der får pladsen.

Tomater hører sig jo til i et drivhus, og tomatplanter er virkelig produktive, så når vi når høstsæsonen, kan vi snildt hente en stor skålfuld om dagen, det er så lækkert med hjemmedyrkede tomater. Måden hvorpå vi fremdyrker tomaterne er ved at tage nogle af kernerne fra sidste års produktion, gemme dem vinteren over, for så at så dem i små minidrivhuse indenfor i foråret. Når det er tilpas varmt i det store drivhus, planter vi de små planter derud.

chili, tomat, agurk, melon, peberfrugt, cantaloup, forspiring
– Små tomatplanter titter frem –

Vi skal også have agurker i år, det har vi også haft de foregående år, og vi har, som med vores tomater, ligeledes gemt kerner fra agurkerne sidste år, som vi sår. Vi har i år valgt drueagurk og almindelig agurk, så har vi både til syltningen og til den daglige brug. Agurkplanter er meget nemme at dyrke og med få planter rækker høsten fint i hele sommerperioden.

Udover tomater, agurk og meloner så vil vi have et par peberfrugt planter og en chili eller to. Så skulle vores behov for drivhusgrøntsager gerne være dækket i år:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *