Smilende æg med sennepsauce, stegt flæsk og ristet rugbrød

Retten hedder jo egentlig skidne æg, efter et levn fra gammel tid, men det er nok det mest uappetitlige navn til en ret, så vi omdøber det en smule:-) På trods af navnet så smager skidne æg faktisk rigtig godt. Vi valgte lidt anderledes tilbehør til æggene denne gang – nemlig stegt flæsk lavet i ovnen og ristet rugbrød – det var rigtig lækkert – mormormad når det er bedst:-)

Stegt flæsk:

  • 1 kg. flæsk i skiver
  • Groft salt

Sennepssauce:

  • 15 g. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 4 dl. mælk
  • 2-3 spsk. sennep
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør: Ristet rugbrød

skidne-aeg, smilende-aeg, sennepssauce, ristet-rugbroed
– Smilende æg med stegt flæsk –

Stegt flæsk i ovnen: Læg flæsken på en bagepladen og kom godt med groft salt på. Bages i ovnen i 30-40 minutter ved 200 grader. Vend flæsket når halvdelen af tiden er gået. Sørg for at hælde fedtet fra indimellem, så flæsket ikke bliver blødt.
Sennepssauce: Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet, rør det til det er en ensartet masse. Hæld mælken ved under piskning og lad saucen småkoge i nogle minutter. Tag herefter gryden af varmen og tilsæt sennep, salt og friskkværnet peber, varm saucen op igen, men undgå at den koger, så saucen ikke bliver bitter.

skidne-aeg, smilende-aeg
– Smilende æg –

Æggene koges i 6-7 minutter, således at de er smilende.
Rist rugbrødet på en brødrister og så er retten klar til at blive spist:-)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *