I morgen holder Adrian og jeg en fridag sammen – helt alene – og vi glæder os:-) Jeg er stor tilhænger af kvalitetstid på tomandshånd. Indimellem har man bare brug for at have sin mor eller far for sig selv. Vi har en masse små hyggelige planer for i morgen – blandt andet skal vi have købt de sidste småting til drengenes soveværelse og så skal vi ud og købe årets græskar til græskarhoveder. Jeg elsker efteråret, det er bare så hyggeligt med alle de små kreative sysler, man kan lave sammen:-) I næste uge er det Daniels tur til at holde en fridag sammen med mig – vi planlægger en hyggelig skovtur, hvor vi skal have samlet en masse blade, kogler osv sammen til de kommende kreative projekter, vi skal have gang i herhjemme:-)
En anden ting jeg holder meget af ved efteråret er alle de gode råvarer, der findes i naturen – og det er nu man skal udnytte dem – det er nu, de smager allerbedst:-)
Vi har fået et forholdsvis stort udbytte i år af både æbler og pærer, så jeg har virkelig fået min sag for med hensyn til at få brugt dem alle:-) Jeg har blandt andet lavet most og tærter, hvilket er virkelig lækkert, men en af mine absolutte ynglings måder at udnytte frugterne på, er i salater. De giver en dejlig sødme og sprødhed til salaten og er samtidig en god kontrast til det salte i for eksempel nødder og fetaost. I lørdags lavede vi en lækker steg på grillen som vi serverede med katoffel rösti og denne lækre og sprøde efterårssalat – det skal snart på menuen igen:-)
Efterårssalat:
- Blandet salatblade
- 1 pære
- 1 æble
- 1/2 granatæble
- 30 g. parmaskinke
- Fetaost
Eventuel dressing:
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. balsamico eddike
- 1 1/2 spsk. dijon sennep
- 1 spsk. honning
- 2 spsk. vand
- Salt og peber efter smag
Skær æbler og pærer i både og bland det sammen med granatæble kerner, parmaskinke revet i mindre stykker, fetaost og salatblade. Bland dressingen sammen og hæld det over salaten. Efterårssalaten kan sagtens stå alene som en god frokost eller serveres sammen med et godt stykke kød – passer både til kylling, svinekød og oksekød.